Gheorghe Ialomițianu, despre noua lege a pensiilor: „Aceste categorii au fost dezavantajate” (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre noua lege a pensiilor: Aceste categorii au fost dezavantajate (VIDEO)
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe.

Fostul ministru de Finanțe  Gheorghe Ialomițianu a criticat dur noua lege a pensiilor în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin. El a precizat că persoanele cu dizabilități și cele care au lucrat în condiții grele au primit o grea lovitură de la guvernarea PSD-PNL:

Gheorghe Ialomițianu critică noua lege a pensiilor

„Nici măcar nu au bunul simț cei din Guvern să recunoască că au greșit față de categorii sociale care au muncit și au contribuit mult și față de cei care au dizabilități. Nu vor să recunoască! Și doamna Bucura Oprescu, și domnul Baciu, și premierul Ciolacu, și cei de la PNL laudă în continuare legea. Unde s-au găsit să facă economii? La persoanele care au lucrat în minerit, în zona uraniului, în muncile speciale și la persoanele cu dizabilități. E foarte grav! E o lovitură, chiar cu partid social la guvernare”.

Gheorge Ialomițianu a mai spus că degeaba încearcă liderii politici să se scuze că de vină sunt funcționarii pentru modul în care au fost recalculate pensiile:

„Cine le-a dat linia? Ministrul, președintele Casei Naționale de Pensii, ei s-au lăudat au venit în spațiul public la TV spunând cât de bună e legea aceasta. Continuă, nu au bunul simț măcar să tacă și să caute soluții. Și acums e laudă cu această lege!

Care a fost cea mai mare nenorocire la această lege? A pus semnul de egalitate între cei care au muncit activități obișnuite și cei care au lucrat în grupele de muncă, care au lucrat în minerit, cu persoanele cu dizabilități. Aceste categorii au fost dezavantajate”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`