Gheorghe Ialomițianu, despre îngrijorările mediului de afaceri: „Românii nu mai suportă creșteri de dobânzi și taxe”

Publicat: 24 10. 2024, 14:22
Gheorghe Ialomițianu, liderul PMP Brașov și fost ministru de Finanțe

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu, a lansat critici dure la adresa premierului Marcel Ciolacu, în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, acuzându-l că nu dezvăluie ceea ce s-a decis în urma negocierilor cu Comisia Europeană pe tema scăderii deficitului:

“Domnul Ciolacu spune că totul e perfect, deși mediul de afaceri se confruntă cu mari probleme legate de prețuri foarte mari, dobânzi foarte mari, prețurile la utilități, dar dânsul evită să ne spună ce a negociat cu Comisia Europeană privind acea perioadă de 7 ani de a reduce deficitul bugetar deși Comisia Europeană i-a spus foarte clar, nu puteți să reduceți deficitul bugetar în condițiile în care creșteți cheltuielile. Înseamnă că trebuie să măriți impozitele, să creșteți TVA-ul, cota unică. Dânsul spune că nu e adevărat și ne minte în continuare , ceea ce este incorect pentru un candidat la președinția României. Situația este destul de gravă. Prețurile sunt în continuare în creștere, România se împrumută în continuare la dobânzi foarte mari, deficitul e foarte mare, aproape de 8% iar agențiile de raiting ne amenință cu retrogradarea, România să nu fie recomandată pentru investiții. Degeaba vine PSD și PNL cu programe de guvernare, noi vedem realitatea, creșteri de taxe, creșteri de cheltuieli cu bunuri și servicii”.

De asemenea, Gheorghe Ialomițianu a mai precizat că România are nevoie de un guvern de dreapta care să scadă cheltuielile bugetare:

“Reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile, că românii nu mai suportă creșteri de dobânzi și taxe, întreprinderile românești trebuie să aplice în continuare sistemul de impozitare a microîntreprinderilor, nu să treacă la 16%, asta e realitatea. Trebuie să vină un guvern de dreapta, un guvern responsabil, care să pună piciorul în prag încât românii să nu se mai confrunte cu creșteri de prețuri și cu scăderea puterii de cumpărare”.