Gheorghe Falcă (PNL): Trebuie să respectăm Constituția care spune că fiecare cetățean al României are dreptul de a candida la alegeri. Atunci, și președintele Iohannis are acest drept (VIDEO)

Gheorghe Falcă (PNL): Trebuie să respectăm Constituția care spune că fiecare cetățean al României are dreptul de a candida la alegeri. Atunci, și președintele Iohannis are acest drept (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a spus în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, că trebuie respectată Constituția care spune că fiecare cetățean al României are dreptul de a candida la alegeri, prin urmare “și președintele Iohannis are acest drept”.

„Sunt sigur că și prezența domnului Iohannis în Parlamentul României poate să ajute Parlamentul”

Declarația a fost făcută în contextul în care au apărut informații potrivit cărora actualul președinte al României, Klaus Iohannis, ar urma să candideze pentru funcția de senator din partea PNL.

“Eu cred că în trebuie să respectăm Constituția care spune că fiecare cetățean al României are dreptul de a candida la alegeri. Și atunci, și președintele Iohannis are acest drept și eu cred că nu trebuie să facem caz din acest lucru.

Dreptul de a candida e un lucru asigurat pentru toți cetățenii din România, de a fi ales, dacă primești voturile cetățenilor, iar în a avea în Parlamentul României expertiza unui șef de stat, istoria ne spune că a ajutat Parlamentul României, și atunci când a fost Traian Băsescu, și când a fost președintele Iliescu. Sunt sigur că și prezența domnului Iohannis în Parlamentul României, mai ales în zona de politică externă, poate să ajute Parlamentul. Deci, până la urmă, e o decizie parlamentară”.

„Nu e nimic neconstituțional, culmea, e chiar o obligație constituțională”

Întrebat dacă PNL se află în interiorul unui blat politic, PSD-PNL, Falcă a răspuns:

“Aici nu trebuie să vorbim de blat politic. Parlamentarii de aceea sunt aleși, să dea un vot, să fie pentru, împotrivă sau abțineri. Eu cred că și orice parlamentar de la USR, de la AUR dorește ca să dea dreptul fiecărui cetățean de a participa la vot, inclusiv președintelui în funcție. Nu e nimic neconstituțional, culmea, e chiar o obligație constituțională să dai dreptul unui cetățean să candideze”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`