Gheorghe Falcă: Mă bucur că Președintele refuză să existe o lege pentru dânsul. Campania electorală despre să fie despre Nicolae Ciucă, despre programul PNL, și nu despre Klaus Iohannis (VIDEO)

Publicat: 26 09. 2024, 11:26
Sursa foto: Falca Gheorghe / Facebook

Campania electorală a liberalilor despre să fie despre Nicolae Ciucă, despre programul PNL, și nu despre președintele Klaus Iohannis, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă, vicepreședinte al partidului, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Gheorghe Falcă (PNL), pe B1 TV: Mă bucur că Președintele refuză să existe o lege pentru dânsul

Întrebat de ce a venit PNL cu amendamentul care i-ar fi permis Președintelui să candideze la alegerile parlamentare, având în vedere declarațiile lui Klaus Iohannis, Gheorghe Falcă a spus: „În interiorul Partidului Național Liberal, în structurile de conducere, noi nu am avut acest subiect, nici măcar în echipa de campanie”.

„De aceea, nu pot eu să vă dau un răspuns. Eu mă bucur că Președintele României refuză să existe o lege pentru dânsul, ceea ce e foarte bine, și această campanie electorală trebuie să fie despre domnul Nicolae Ciucă, despre programul Partidului Național Liberal, și nu despre președintele Iohannis, pentru că președintele Iohannis este un om care și-a definit politica națională, a câștigat alegerile”, a adăugat liberalul.

Gheorghe Falcă: Nicolae Ciucă trebuie să fie vioara întâi

„Acum suntem într-o perioadă în care avem un candidat, Nicolae Ciucă, și el trebuie să fie vioara întâi a ceea ce înseamnă prezentarea ofertei electorale”, a continuat eurodeputatul.

„Mă bucur că s-a închis subiectul. Este un subiect închis. Coaliția trebuie să funcționeze pentru interesul național – și așa trebuie să rămână, pentru că o țară trebuie guvernată, problemele sunt majore în regiunea noastră, economia europeană este în declin, trebuie să ne pregătim țara pentru anul 2025, care va fi un an greu european. Trebuie să vorbim corect cu cetățenii de dificultățile prin care trece Europa. Toate aceste lucruri trebuie să fie legate de sinceritatea pe care trebuie să o aibă politicienii, mai ales că avem și un an electoral”, a mai spus Gheorghe Falcă.