Gheorghe Falcă, întrebat dacă mai poate rămâne Rafila la Ministerul Sănătății după cazul Spitalului Pantelimon: „Întotdeauna când există o criză trebuie să știi să faci și un pas în spate” (VIDEO)

Publicat: 19 08. 2024, 11:51
Sursa foto: Falca Gheorghe / Facebook

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a vorbit despre eventuala demisie a lui Alexandru Rafila de la Ministerul Sănătății după cazul Spitalului Pantelimon, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „întotdeauna când există o criză trebuie să știi să faci și un pas în spate”.

Gheorghe Falcă (PNL), pe B1 TV, despre Alexandru Rafila și cazul Spitalului Pantelimon

Întrebat dacă ar trebui premierul să îi ceară demisia ministrului Sănătății, liberalul a spus: „Posibil va exista și o astfel de discuție, dar cred că cel mai important ar fi să discute despre sistemul de sănătate, despre nevoia lui de a fi reformat, despre investiții mai puternice în sistemul de sănătate. Putem spune că am făcut un efort foarte mare, prin programul național de redresare și reziliență, să aduem peste 2 miliarde de euro pentru sistemul de sănătate. Încă n-au ajuns banii acolo, sunt în diferite proceduri”.

„Cred că trebuie să ne gândim mult mai mult la a sprijini acest sistem, de a sprijini procedurile din sistemul de sănătate, pentru că odată cu trecerea în vârstă aproape toți avem nevoie de un sistem de sănătate modern, cu speranțe foarte mari pentru oameni și cred că acesta trebuie să fie rolul politicienilor”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: Întotdeauna când există o criză trebuie să știi să faci și un pas în spate

Întrebat dacă mai poate Alexandru Rafila să rămână ministru al Sănătății sau nu, Gheorghe Falcă a răspuns: „Întotdeauna când există o criză trebuie să știi să faci și un pas în spate, mai ales să protejezi clasa politică, pentru că de obicei clasa politică este sancționată, indiferent că greșeala nu este a unui politician, și eu cred că aici trebuie să existe o evaluare realizată de premier, pentru că premierul conduce miniștrii și trebuie să își facă o evaluare”.

„Pentru a detensiona această relație, poate să existe o înțelegere pentru a face un pas în lateral domnul Rafila, mai ales că suntem cu câteva luni de zile înainte de alegeri, când miniștrii își finalizează mandatele și, evident, mergem în fața cetățenilor să primim încredere pentru un alt viitor mandat”, a continuat Gheorghe Falcă.