Gheorghe Falcă: „Atâta timp cât PNL se află la guvernare trebuie să rămână în vigoare cota unică” (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Atâta timp cât PNL se află la guvernare trebuie să rămână în vigoare cota unică (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a declarat în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, că anul 2025 va fi unul marcat de o criză economică la nivelul UE, iar România nu va fi ferită de consecințe negative:

“Atâta timp cât în UE avem o criză deja profundă. Germania, motorul economic al Europei face restructurări în sistemul privat și în sistemul public. În Germania pentru prima dată în istorie este posibil să se închidă o fabrică Volkswagen. Atunci nu putem spune că în 2025 în România o să curgă doar lapte și miere pentru că criza economică europeană ne afectează și pe noi”.

Potrivit eurodeputatului PNL, contextul alegerilor din acest an va fi marcat de dezbaterea despre menținerea cotei unice sau introducerea impozitului progresiv. Gheorghe Falcă a subliniat că atâta timp cât PNL se va afla la guvernare nu va fi introdus impozitul progresiv:

“În această campanie electorală chiar va fi o dispută între electoratul care dorește să mențină cota unică și ceea ce vrea PSD-ul, cota progresivă. Chiar va fi o dezbatere.Cetățenii să știe atunci când vor alege un președinte că vor alege un președinte care vrea să mențină cota unică și vorbim despre domnul Ciolacu care vrea impozit progresiv.

Așa cum știți de doi ani, PSD-ul dorește impozit progresiv, și noi am spus foarte clar, atâta timp cât PNL se află la guvernare trebuie să rămână cota unică. Aceasta este garanția și a trecutului, și a prezentului, și a viitorului”.

Întrebat despre soluțiile pe care România le are la dispoziție pentru a face față unei posibile crize economice, Gheorghe Falcă a indicat reorganizarea administrativă:

“România are nevoie de reorganizare administrativă. Toți politicienii maturi spun acest lucru, dar când ajung la guvernare nu au curaj să facă acest lucru. Datorită crizei economice globale, generate de economia din UE dar și de război va obliga România, dacă nu vrem să punem taxe pe oameni, atunci soluția este să reorganizăm administrația”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:51 - Victor Negrescu, despre numirea Roxanei Mînzatu vicepreședinte al Comisiei Europene: „Premierul României a înregistrat un succes pentru că a negociat acest portofoliu” (VIDEO)
10:47 - Un american a fost uimit de un oraș din România. Cum au reacționat internauții
10:40 - Klaus Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere / România nu poate pretinde un loc de frunte pe scena externă fără o administrare transparentă și eficientă a resurselor sale interne (VIDEO)
10:36 - Fitch, atenționare către țara noastră: Deficitul bugetar ridicat provoacă presiuni negative asupra ratingului României
10:29 - Ce pact a făcut Kate cu frații săi înainte de logodna regală. Relația dintre ei este foarte puternică
10:22 - „I-a distrus viața Simonei Halep!” / Acuzații grave lansate după lovitura anului în tenis
10:22 - Avocații americani implicați în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică au publicat fără scrupule date personale secrete ale sportivelor din România
10:21 - Un fost campion mondial și european a fost suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice: „Dumnezeu este numărul 1 pentru mine și asta nu se va schimba”
10:05 - Cine a fost în spatele exploziei de pagere care a ucis nouă persoane și a rănit în jur de 2.800 în Liban. Cum a fost pregătit atacul
09:52 - Restricţii de circulaţie în Ungaria din cauza inundațiilor / Se aşteaptă creşterea semificativă a debitului apelor Dunării