Germania suspendă acordul Schengen și introduce controale la frontiere. Victor Negrescu: Este tot mai dificil să obținem acea unanimitate privind aderarea noastră (VIDEO)

Germania suspendă acordul Schengen și introduce controale la frontiere. Victor Negrescu: Este tot mai dificil să obținem acea unanimitate privind aderarea noastră (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, a comentat decizia Germaniei de a introduce controale la frontieră, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „este tot mai dificil pentru noi să obținem acea unanimitate în Consiliu privind intrarea noastră în spațiul Schengen, în contextul acestor probleme generate de migrație”.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre spațiul Schengen

Întrebat despre decizia Germaniei de a suspenda acordul Schengen și de a introduce controale la frontieră, Victor Negrescu a explicat: „Din păcate, tot apar astfel de situații, nu doar în cazul Germaniei, privind introducerea unor noi controale la frontieră, în contextul în care anul trecut am revizuit regulamentul Schengen și, astfel, începând cu anul acesta, statele membre pot introduce aceste controale periodic, cu o durată limitată la șase luni, în baza unor explicații foarte clare, pe care în cazul acesta Germania le-a furnizat. Știți foarte bine tensiunile politice în jurul acestei teme a migrației, din Germaniei”.

„Practic, este tot mai dificil pentru noi să obținem acea unanimitate în Consiliu privind intrarea noastră în spațiul Schengen, în contextul acestor probleme generate de migrație. Ați văzut, probabil, chiar ieri, anunțul guvernului de la Budapesta, care intenționează să trimite autobuze cu refugiați, cu migranți, direct la Bruxelles. Deci această temă devine în continuare un subiect controversat la nivel european și poate genera abordări populiste, precum abordarea pe care a avut-o guvernul austriac, în ceea ce înseamnă aderarea României la spațiul Schengen”, a continuat social-democratu.

Victor Negrescu: Trebuie să insistăm în continuare să obținem acest drept al României

„Nu este simplu. Cu toate acestea, noi trebuie să insistăm în continuare să obținem acest drept al României. România nu este sursa acestor probleme generate de migranții ilegal. România contribuie la securitatea frontierelor noastre comune la nivel european și poate ca urmare a ceea ce am reușit să facem cel puțin în ultimii ani îi putem ajuta și pe ceilalți să nu se mai confrunte cu situații similare și să avem o abordare comună”, a mai declarat Victor Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`