Germania simplifică procedeul de recunoaștere a diplomelor străine

Germania simplifică procedeul de recunoaștere a diplomelor străine

Germania caută metode de a înlesni accesul străinilor cu înaltă calificare pe piaţa muncii, înfiinţând în acest sens un portal de Internet şi o linie telefonică pentru a simplifica recunoaşterea diplomelor străine, relatează Deutsche Welle.

Potrivit modificărilor de acum, procesul de recunoaștere a documenteleor necesare nu va dura mai mult de trei luni (până acum durau aproximativ un an).

Scopul acestui demers guvernamental este de a simplifica procedurile de recunoaştere a acreditărilor profesionale ale imigranţilor şi, implicit, de a facilita o mai rapidă integrare a acestora.

Oficialii germani estimează că aproximativ 300.000 de persoane ar putea beneficia de pe urma acestor noutăţi legislative.

Potrivit Ministerului Federal al Educației, Germania este printre primele țări din UE care să asigure fiecărui cetățean străin recunoașterea legală a dimplomelor obținute în altă țară. Autoritățile consideră că astfel vor veni în sprijinul pieței muncii unde este nevoie de personal specializat, mai ales în domenii precum industrie sau medicină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`