Germania recomandă Greciei să înceteze să ceară ajutor suplimentar și să opereze tăierile bugetare promise

Publicat: 24 06. 2012, 20:59
Foto: commons.wikimedia.org

Noul Guvern din Grecia ar trebui să înceapă să implementeze reformele promise în schimbul pachetului de salvare acordat de partenerii europeni, a declarat duminică ministrul de Finanțe german Wolfgang Schaeuble pentru cotidianul Bild am Sonntag, citat de The Telegraph.

În opinia lui Schaeuble, Grecia a pierdut o mare parte din încrederea Europei în timpul crizei datoriilor suverane, fapt dovedit de un sondaj realizat în patru din cele mai mari state membre UE.

Potrivit sondajului realizat în Germania, Franța, Spania și Italia, în jur de 78% dintre germani și 65% dintre francezii intervievați doresc ieșirea Greciei din zona euro.

Cea mai importantă sarcină pe care o are noul premier Samaras este punerea în aplicare rapid și fără alte întârzieri a programului promis, în loc să întrebe cât de mult pot face ceilalți pentru Grecia”, a spus ministrul german, precizând că „mingea este acum în terenul Greciei”.

Totodată, potrivit sondajului, doar o mică parte din locuitorii celor patru state sunt pentru renunțare la moneda euro și revenirea la monedele naționale.

Sondajul arată două lucruri, o majoritate covârșitoare dorește păstrarea monedei euro […], iar în al doilea rând, arată cât de multă încredere a pierdut Grecia în rândul europenilor”, a mai spus Schaeuble.