Germania: Polițiștii au prins o bandă de hoți români, specializată în furtul roţilor de camioane

Publicat: 26 02. 2012, 12:08
Poliţiştii au anihilat o bandă de hoţi români care activa în Germania, specializată în furtul roţilor de camioane. În cursul investigaţiilor, s-a descoperit că hoţii, şoferi ai unor firme de expediţii,...

Poliţiştii au anihilat o bandă de hoţi români care activa în Germania, specializată în furtul roţilor de camioane. În cursul investigaţiilor, s-a descoperit că hoţii, şoferi ai unor firme de expediţii, vindeau în România bunurile furate. Suspecţii au fost deja arestaţi şi sunt cercetaţi în stare de arest.

Cei trei şoferi români ascundeau roţile furate printre mărfurile pe care le transportau în TIR-uri. Activitatea lor infracţională s-a desfăşurat atât pe teritoriul Germaniei, cât şi al Franţei, iar pagubele produse au fost estimate la peste o sută şaizeci de mii de euro.

Până acum, anchetatorii germani au confirmat că hoţii români au săvârşit cel puţin zece furturi. Mai mulţi martori au declarat că au văzut la locul faptei un auto-tren cu numere de înmatriculare din România. Astfel, poliţiştii au putut stabili cu exactitate faptul că seria de furturi avea aceiaşi autori.

Modul de operare a fost unul simplu: în timp ce livrau mărfurile către destinaţie, suspecţii dădeau spargeri la diverse firme şi furau roţile camioanelor, pe care apoi le trimiteau în România pentru a fi valorificate.

După mai multe luni de căutări, forţele de ordine din Germania au dat de urma celor trei, care au fost daţi în urmărire europeană. Doi dintre ei au fost prinşi al graniţa cu Austria, iar cel de-al treilea a fost arestat la Bucureşti. În tirurile lor au fost descoperite o parte dintre bunurile furate, dar şi alte obiecte de lux.