Germania: Partidul Piraților, pentru a patra oară consecutiv într-un parlament regional

Publicat: 17 05. 2012, 17:04

Deși Partidul Piraților din Germania a pornit la drum, în alegerile regionale, mai mult ca o glumă, se pare că alegătorii i-au luat în serios și i-au votat într-un număr neașteptat de mare, arată techdirt.com.

Astfel, după alegerile din North Rhine-Westphalia, Partidul Piraților a reușit, pentru a patra oară consecutiv, să obțină locuri în parlamentul regiunii.

Pirații mai fac parte din legislativ și în regiunile Schleswig-Holstein, Saarland și Berlin. Partidul a ajuns să fie agreat și chiar simpatizat de o marjă largă a tinerilor germani, în ciuda lipsei unui plan politic concret.

Totuși, pirații pledează pentru transparență, accesul liber la bunurile intelectuale, artistice sau culturale. Pănă unde vor ajunge Pirații nu se știe încă, însă un lucru este cert, partidul s-a consolidat, dintr-o glumă, drept o forță politică de luat în seamă în Germania.

Partidul Piraților a fost fondat în 2006, care este parte a mișcării globale denumită „revoluția digitală” și care se axează pe ideea libertății în mediul online.