Georgiana Pascu (CRJ), despre explicațiile lui Marius Budăi: Este pentru prima dată când aud un ministru al Muncii spunând că întreaga structură a statului stă în niște poze. Nu poate invoca nimeni că a primit fotografii (VIDEO)

Georgiana Pascu (CRJ), despre explicațiile lui Marius Budăi: Este pentru prima dată când aud un ministru al Muncii spunând că întreaga structură a statului stă în niște poze. Nu poate invoca nimeni că a primit fotografii (VIDEO)
Marius Budai, ministrul Muncii, sustine o conferinta de presa despre cazul centrelor de batrani din Ilfov, dupa sedinta de guvern, la Palatul Victoria din Bucuresti, 7 iulie 2023. Inquam Photos / George Calin

Georgiana Pascu, manager de program la Centrul de Resurse Juridice, a comentat explicațiile oferite de Marius Budăi în privința situației din azilele groazei, vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și susține că „este prima dată” când aude „un ministru al Muncii spunând că întreaga structură de inspecție și control, și de licențiere a unor centre private – sau publice, până la urmă – în care se pot afla persoane vulnerabile, cu dizabilități și în vârstă, și care nu se pot apăra singure, deci întreaga structură a statului, stă în niște poze”.

Georgiana Pascu, pe B1 TV, despre azilele groazei și explicațiile oferite de Marius Budăi

Întrebată dacă există varianta ca Ministerul Muncii să fi fot indus în eroare de niște fotografii, Georgiana Pascu a afirmat: „N-am mai auzit de așa ceva, recunosc, este pentru prima dată când eu aud un ministru al Muncii spunând că întreaga structură de inspecție și control, și de licențiere a unor centre private – sau publice, până la urmă – în care se pot afla persoane vulnerabile, cu dizabilități și în vârstă, și care nu se pot apăra singure, deci întreaga structură a statului, stă în niște poze. Păi, atunci am putea să montăm camere peste tot în țara asta și domnul ministru nici n-ar trebui să mai plătească o armată de funcționari”.

„A primit de la noi poze, filme, și nici atunci nu a fost convins? Noi ce interes am fi avut să îi mințim pe domnul ministru al Muncii și pe doamna director a Agenției Naționale pentru Inspecție și Prestații Sociale? Asta din nou îmi aduce aminte de situațiile în care am ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru oameni pe care eu i-am găsit murind și pentru care statul a simțit de cuviință ca, la 10 ani după prima noastră plângere, să schimbe documente medicale în fața judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Nici atunci n-a fost nimeni sancționat, dar asta e altă discuție”, a adăugat ea.

„Nu poate invoca nimeni, nici domnul prim-ministru, nici domnul ministru al Muncii, Budăi, că a primit fotografii. Cred că în acest moment ce ar putea să spună dumnealui ar fi așa, îmi cer iertare sutelor de oameni care au murit și au fost tratați inuman în aceste condiții, îmi cer iertare Centrului de Resurse Juridice, îmi cer iertare contribuabilului din România pentru că a fost nevoie ca noi să plătim ca oameni să fie maltratați. Oare cât au costat această anchetă și cercetare din ultimele luni ale Poliției, DIICOT, Parchetului ș.a.m.d.? Cât a costat să avem o sută de ambulanțe, nenumărați psihologi, asistenți sociali, medici?”, a mai spus Georgiana Pascu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie