George Tuță se declară învingător la Sectorul 1: Diferența este de 673 de voturi, ceea ce argumentează, încă o dată, că fiecare vot contează. Avem foarte multe lucruri de făcut și nu avem timp de pierdut (VIDEO)

Publicat: 14 06. 2024, 21:27
Sursa foto: Facebook / George Cristian Tuță

George Tuţă (PNL) a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a spus că a câștigat alegerile la Sectorul 1 cu o diferență de 673 de voturi în plus față de Clotilde Armand.

“Sunt omul cifrelor și vă spun că diferența este de 673 de voturi, ceea ce argumentează, încă o dată, că fiecare vot contează și e important să conteze”.

„Avem foarte multe lucruri de făcut și nu avem timp de pierdut”

George Tuţă  a fost întrebat ce urmează să se întâmple în perioada următoare, dat fiind faptul că încă e o situație complicată, atât la Sectorul 1, cât și la 2.

“În momentul de față, Birourile Electorale de Sector, la Sectorul 1, despre acest caz vă spun pentru că acesta îl cunosc, pentru că am și stat pe întreg parcursul numărării, pentru a mă asigura de corectitudinea procesului. La fel au făcut și alți candidați care au participat, pentru că legal ai dreptul să asiști la numărătoarea voturilor și la centralizarea rezultatelor.

Procesul-verbal a fost realizat de către Biroul Electoral de Sector, care are în componența sa 2 magistrați, plus reprezentanți de la celelalte partide, ccare sunt în cursa electorală și acel proces verbal a fost semnat de toți reprezentanții și transmis Biroul Electoral Municipal, care urmează să, cred că e un termen de contestare a lui, ceea ce e perfect normal și legal, după care ajunge la prefect pentru a închide acest circuit al alegerilor, care sunt chestiuni importante.

Și profit de ocazie să mulțumesc, cel puțin în Sectorul 1 sunt aproape 2000 de oameni care au fost implicați în acest proces, care de sâmbătă seara au început, la ora 6, cu prima rezentare în secțiile de vot, și până miercuri noaptea la ora 01:00, au lucrat aproape la foc continuu. Și cred că e important să menționăm acest efort susținut. Au fost oameni care au așteptat ore în șir, oameni care au fost abandonați de cei care au organizat, iar organizarea a ținut clar de primărie, dar peste aceste lucruri am trecut, pentru că campania s-a terminat, eu, unul, am ieșit din logica campaniei, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut și nu avem timp de pierdut”.