George Tuță: „Primăria Sectorului 1 nu a cerut niciun leu pentru consolidarea clădirilor publice și private. Cele 607 clădiri care sunt cu risc seismic I și II sunt un pericol pentru bucureșteni”

Publicat: 22 05. 2024, 21:41
Actualizat: 22 05. 2024, 21:43
sursă foto: captură YT

Candidatul PNL-PSD pentru primăria Sectorului 1, George Tuță, a acuzat-o într-o intervenție în emisiunea Actualitatea pe Clotilde Armand că nu a atras niciun ban din PNRR pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1:

George Tuță: Primăria Sectorului 1 nu a cerut niciun leu pentru consolidarea clădirilor publice și private

“Au fost și bani pentru lucrul ăsta, au fost 300 de milioane de euro în PNRR pentru consolidarea clădirilor publice și private.

Sectorul 1 nu a cerut niciun leu. Lucrul ăsta înseamnă că cele 607 clădiri care sunt cu risc seismic I și II sunt un pericol pentru bucureșteni.

Acest pericol al unui cutremur ne poate prinde în situația în care toate aceste clădiri pot să cadă. Sunt foarte multe clădiri din zona serviciilor publice esențiale, aici mă refer la școli și la spitale în primul rând care au clădiri cu risc seismic și nimeni nu a făcut nimic”.

George Tuță promite că va demara un amplu program de consolidarea a acestor clădiri:

“Lucrul ăsta trebuie să înceapă. De aceea și mesajul meu că trebuie să reclădim capitala Capitalei. Asta înseamnă să începem un astfel de program în care să reabilităm clădirile, să le reconsolidăm și să le redăm circuitului comunitar.

Singurii care au lucrat în Sectorul 1 în acest mandat au fost oamenii din privat care au apelat la ajutorul Primăriei însă au primit ignoranță. Pe Calea Griviței este o astfel de inițiativă unde o comunitate privată vrea să facă primul teatru privat din România și au primit doar ignoranță din partea Primăriei”.