Candidatul PNL-PSD pentru Primăria Sectorului 1, George Tuță, a vorbit, miercuri seara, în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre una din principalele probleme ale bucureștenilor, și anume, traficul. George Tuță a fost întrebat și ce se poate face în privința parcărilor.
George Tuță a precizat că parcările rezidențiale trebuie să fie o prioritate.
“Ce s-a făcut și în Sectorul 4. Parcările rezidențiale trebuie să fie o prioritate și acolo au reușit, în 3 ani de zile, să facă 30.000 de locuri de parcare noi. Nu putem să îi amendăm pe oameni pentru că își lasă mașina pe un trotuar larg, care permite și accesul pietonilor, și parcarea unei mașini, să-i amendăm înainte de a construi parcările și a stabili o regulă.
Este obligatoriu. Suntem singurul sector din Capitală care nu are o strategie pentru parcări. Să construiască parcări rezidențiale! Soluțiile sunt multiple. Sunt de multe ori individuale, pentru fiecare cartier în parte, să amenajezi spațiile în așa fel încât să ai locuri de parcare rezidențiale.
Vă dau exemplul cartierului Pajura, care nu are niciun fel de loc de parcare. Are doar prea puține locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. În rest, parcările sunt la întâmplare. Oamenii aceia când ajung acasă de la serviciu, dau două, trei ture de cartier, ca să poată să găsească un loc de parcare pentru mașina lor.„, a precizat candidatul PNL-PSD pentru Primăria Sectorului 1.
„Obligația administrației este să identifice spații în așa fel încât să construiască parcări rezidențiale pentru toți cei care au nevoie. În Sectorul 1 nu s-au construit parcări noi și asta e realitatea asta.
De asta vorbeam de parcările rezidențiale pentru că ele au legătură cu imobilul unde oamenii sunt proprietari, nu cu numărul de mașini. Dar e important ca, în același timp, noi să investim cu toții în transportul public. O să ziceți că e treaba Primăriei Generale pentru compania care asigură transportul public, dar și primăriile de sector au responsabilitate, fie că vorbim de stațiile de autobuz pe care le are în responsabilitate primăria de sector. La fel, suntem singura primărie care nu are stații moderne cu afișaj electronic, care să spună în cât timp ajunge următorul autobuz.
Și aici, iar, la fel, au fost bani europeni ratați, care ne costă și va trebui să facem lucrurile astea. Nu mai avem oportunitatea banilor europeni, va trebui să cheltuim din bugetul local. De asta zic că mixul trebuie să fie, pe de o parte, în a crea locuri decente de parcare, ca oamenii să fie încurajați să își lase mașina în siguranță acasă și, în același timp, să investim în transportul public, ca oamenii să aibă acces cât mai facil și să aibă libertatea de a alege un transport public modern, de calitate, să ajungă acolo unde au nevoie.
De cele mai multe ori, oamenii folosesc mașini pentru a-și lăsa copiii la școală și asta vedem de fiecare dată când începe sau când se termină anul școlar. Simțim pe pielea noastră diferența din trafic.
De asta zic că rolul primăriei este să se uite la toate aceste nevoi ale oamenilor, să audă problemele oamenilor și să înceapă să le rezolve, să le găsească soluții. Vă ziceam de cartierul din Greenfield. Toți acei părinți care în fiecare zi așteaptă 40 de minute până ajung la Școala 7, unde sunt arondați să-și ducă copiii, este o nenorocire și pentru copii, și pentru părinți, și pentru trafic”.