George Tuță (PNL): Nu a fost nicio problemă gravă în Sectorul 1 / Eu am vizitat aproape toate secțiile în ziua votului, am trecut să le mulțumesc oamenilor că știam că e un efort uriaș (VIDEO)

George Tuță (PNL): Nu a fost nicio problemă gravă în Sectorul 1 / Eu am vizitat aproape toate secțiile în ziua votului, am trecut să le mulțumesc oamenilor că știam că e un efort uriaș (VIDEO)
George Cristian Tuță. Sursa foto: Partidul Naţional Liberal / Facebook

George Tuţă (PNL), candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, a insistat că acuzațiile de fraudă în procesul electoral din acest sector sunt nefondate și totul a decurs bine. Singura problemă, una majoră, a fost că oamenilor din secțiile de votare nu li s-a asigurat apă și hrană, era caniculă, lucrurile au mers greoi pentru că erau cinci buletine de vot și atunci oamenii pe bună dreptate s-au supărat și erau epuizați. Tuță a mai spus că, în calitate de „primar ales” al sectorului, se va asigura că la următoarele alegeri condițiile din secțiile de votare vor fi mult mai bune.

Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

George Tuță respinge acuzațiile de fraudă la Sectorul 1

„În primul rând, toate lucrurile au fost analizate și reanalizate, evaluate și reevaluate, au fost comisii care au venit din secția de vot și au stat în fața celor de Biroul Electoral de sector până la 4 – 5 ore, au discutat pentru fiecare neînțelegere, nejustificare concretă și au stat și au lămurit. Unde nu au fost lămurite lucrurile, și s-a întâmplat în câteva secții, nu multe, s-a ajuns până la renumărarea voturilor din secția respectivă. În două cazuri s-au renumărat, sau deschis sacii de voturi, au fost luate pachetele de voturi și numărate. Într-un caz eu aveam 401 voturi, dna Armand 390. În saci, la mine s-a găsit același număr de voturi, 401, în cazul dnei Armand cu 20 de mai puțin. Poate fi o greșeală, nu fac acuzații. Toată ziua votului noi, competitorii am avut reprezentanți acolo, au asistat, dacă a fost o problemă au semnalat, dar nu a fost niciuna gravă, că niciun proces verbal nu conține o contestație să zică cineva de la orice partid că la noi în secție a fost o suspiciune și nu s-au luat măsuri”, a declarat George Tuță, pentru B1 TV.

Tuță: Am mulțumit oamenilor din secțiile de votare pentru efortul depus

„Eu am vizitat aproape toate secțiile în ziua votului, am trecut să le mulțumesc oamenilor că știam că e un efort uriaș. Era o oră suplimentară la timpul de votare, plus cele cinci buletine de vot care trebuiau numărate și la o secție de vot ai în jur de 2.000 de voturi pentru fiecare tip de vot, adică 10.000 de voturi în medie. Am fost să le mulțumesc oamenilor pentru acest efort pe care urmau să-l facă. I-am asigurat că dacă își păstrează răbdarea, ziua nu va fi scurtă, dar va fi una liniștită, fără scandaluri. Așa s-a și întâmplat. Scandalul, circul a început luni dimineața”, a mai spus acesta.

George Tuță a acuzat apoi că procesul electoral s-a desfășurat în condiții „inumane”, deoarece oamenilor din secțiile de votare nu li s-a asigurat apă și hrană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`