George Tuță, despre situația de la Sectorul 1: Asta a fost atitudinea lui Clotilde Armand pentru tergiversarea procesului de votare (VIDEO)

Publicat: 11 06. 2024, 14:34
Actualizat: 11 06. 2024, 15:45
Sursa foto: Facebook / George Cristian Tuță

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, a susținut o declarație de presă în care a fost chestionat despre situația din Sectorul 1.

„Asta a fost atitudinea doamnei Armand pentru tergiversarea procesului de votare”

George Tuță a fost întrebat de jurnaliști ce știe despre microbuzele care au fost puse la dispoziție, să vină și să care sacii cu buletinele de vot, dar și pe președinții de secții de votare și de ce s-a întârziat atât de mult, de atâția oameni au fost nevoiți să stea în caniculă, fără apă.

„Primăria a avut responsabilitatea exclusivă de a asigura transportul oamenilor din secțiile de vot la Biroul Electoral. Biroul Electoral a dat această hotărâre prin care a cerut autorității locale, în speță, primăria doamnei Armand să asigure acest lucru.

Am văzut cu toții, ieri, linia de microbuze uriașă care aștepta aici, iar oamenii, pe de altă parte, erau în secțiile de vot în niște încăperi fără aer condiționat, fără apă, fără mâncare. Asta a fost atitudinea doamnei Armand pentru tergiversarea procesului de votare. De aceea cred că nu există niciun fel de altă înțelegere a unui element de realitate pe care l-am văzut cu toții”.

„Cred că lucrurile au intrat într-un normal”

George Tuță a mai fost întrebat și când vom avea un rezultat final la Sectorul 1, cât ar mai putea dura această situație.

„Eu îmi doresc să avem un rezultat cât mai rapid, să nu fie procesul afectat de niciun fel de alte intervenții. Acum, lucrurile merg normal, oamenii sunt programați să vină aici. Vedeți că nu mai este nici coadă. Cred că lucrurile au intrat într-un normal. Sacii sunt bine securizați și păziți de către Jandarmerie și forțele de ordine, sunt preluate procesele verbale”.