George Tuță acuză o tergiversare a consemnării rezultatelor în Sectorul 1: Avem reprezentanți care de cinci ore așteaptă să predea sacii cu voturi. Această administrație greșită nu face decât să îi umilească pe oameni (VIDEO)

Publicat: 10 06. 2024, 12:20
Sursa foto: Facebook / George Cristian Tuță

George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, reclamă o tergiversară a procedurilor de consemnare oficială a rezultatelor de la alegerile locale din sector.

George Tuță acuză o tergiversare a consemnării rezultatelor

„Avem reprezentanți care de cinci ore așteaptă să vină cineva cu un mijloc de transport să îi aducă până aici, la Biroul Electoral Central, și să predea sacii cu voturi pe care le-au sigilat, le-au calculat, au făcut toate cheile…”, a afirmat George Tuță.

Liberalul spune că reprezentanții respectivi așteaptă „fără apă, fără mâncare”.

„Mi se pare umilitor ca pe acești oameni să îi ții în niște școli, în timp ce noi, astăzi, avem program de școală, și în loc să te preocupe să îi aduci pe oameni cât mai repede ca după o activitate atât de intensă și un efort atât de susținut să poată să se odihnească, sunt mămici care au copii acasă, sunt persoane cu boli cronice care au nevoie de medicamente, oamenii aceștia așteaptă în continuare și cred că sunt în peste 12 secții de vot care și-au terminat treaba, le-a ieșit procesul-verbal, s-a potrivit calculul de pe hârtie cu realitatea și atunci oamenii aceștia așteptau doar să vină și să predea aceste documente ca Biroul Electoral de Sector să consemneze oficial rezultatele votului”, a adăugat candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

George Tuță: Este o bătaie de joc

„Vedem această lipsă de dezinteres, de azi dimineață, de la ora 3, de când a început acest proces, efectiv au limitat numărul de microbuze care să meargă să îi aducă pe acești oameni, și vedeți aici, în jurul nostru, au fost foarte multe microbuze toată ziua care efectiv au așteptat. Asta este o bătaie de joc și un mod de a tergiversa un exercițiu democratic pe care ar trebui să îl respectăm cu toții”, a continuat George Tuță.

Întrebat dacă se mai poate schimba ceva, el a spus: „Acesta este motivul pentru care noi suntem în continuare, participăm și asistăm la finalizarea procesului de vot prin predarea voturilor către Biroul Electoral și consemnarea procesului-verbal, pentru a ne asigura că nu se mai poate schimba absolut nimic. Datele pe care noi le avem sunt de la reprezentanții din secțiile de vot, sunt copii ale proceselor-verbale pe care urmează să le transmită, iată că noi am reușit, fără o infrastructură majoră, doar cu câte un reprezentant în fiecare secție de vot, în timp ce această administrație greșită nu face decât să îi umilească pe oameni cu fiecare ceas, cu fiecare oră”.