George Stângă (PNL), despre situația fermierilor români: „Trebuie să ne luptăm la Bruxelles pentru subvenții egale cu celelalte state europene” (VIDEO)

Publicat: 27 05. 2024, 15:56
Actualizat: 06 06. 2024, 16:38
Foto simbol: Pixabay

Deputatul PNL George Stângă, candidat la Primăria Galați, a vorbit despre situația fermierilor români, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că „trebuie să ne luptăm la Bruxelles pentru subvenții egale cu celelalte state europene”.

 George Stângă (PNL), pe B1 TV, despre situația fermierilor români

Deputatul PNL consideră că „avem două lucruri care trag fermierii în jos, astăzi, în România”.

„În primul rând, la cerealele ucrainene, trebuie să știm că ei sunt scutiți de anumite taxe și impozite atunci când introduc aceste cereale în țară, ceea ce înseamnă că creează o concurență neloială fermierului român. Da, în mod normal, aceste cereale nu ar trebui decât să tranziteze România, pentru că țara noastă este capabilă, din surse proprii, să își asigure toate cerealele necesare unui trai decent”, a declarat George Stângă.

Întrebat cine este de vină pentru situația din vămi, liberalul a spus: „Cei care se ocupă de acest lucru, în niciun caz noi, Parlamentul, (ci, n.r.) Guvernul”.

„În al doilea rând, trebuie să ne luptăm la Bruxelles pentru subvenții egale cu celelalte state europene”, a mai declarat George Stângă.