George Simion, opinie despre războiul din Ucraina: Nu-i al nostru. Nu cred că sunt marii noștri prieteni

Publicat: 20 03. 2022, 10:07
George Simion

Opinia lui George Simion despre răboiul din Ucraina și situația refugiaților stârnește controverse. Liderul partidului AUR a vorbit vineri seară, la realitatea tv despre conflictul sângeros care are loc la granița României.

„Eu nu pot să ies pe Facebook cu steagul Ucrainei pe piept!”

George Simion a afirmat războiul trebuie oprit, dar nu puteam ajuta foarte mult. Pe de altă parte, ucrainenii „nu sunt marii noștri prieteni”.

O să spun poziția AUR față de actualul război. Un război care nu-i al nostru în care un criminal de război, Vladimir Putin…Eu am un trecut de unionist în spate care nu-mi permite să fiu rusofil. Această agresiune a Rusiei trebuie oprită prin toate mijloacele. Nu e posibil să intri cu bombe pe teritoriul unui stat suveran și să te porți de parcă nu s-a întâmplat nimic. E un război în toată regulă împotriva Ucrainei în care din păcate nu avem cum să-i ajutăm prea mult în afară de a prelua refugiați. Refugiați care nici nu vor prea mult să vină în România. Eu nu pot să ies pe Facebook cu steagul Ucrainei pe piept. Nu cred că sunt marii noștri prieteni”, a declarat Simion.

Partidul AUR condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucraina

George Simion și partidul AUR condamnă agresiunea Rusiei din Ucraina, susține deputatul român.

„Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor. Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor.

Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze”, a mai transmis liderul partidului conservator.