George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept

Publicat: 05 10. 2024, 23:12
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales, a declarat George Simion, liderul AUR și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, sâmbătă, în contextul deciziei CCR de a invalida candidatura Dianei Șoșoacă.

George Simion, după decizia CCR

În declarație, liderul AUR nu menționează decizia CCR și nici numele Dianei Șoșoacă.

„Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent”, a declarat George Simion, sâmbătă seara, într-o postare pe Facebook.

Candidatura Dianei Șoșoacă, anulată

Curtea Constituțională a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României, într-o ședință desfășurată sâmbătă.

În comunicatul transmis sâmbătă, CCR a anunțat că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, „a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.