Geoană solicită o nouă şedinţă a Comisiei de Arbitraj şi Integritate din PSD: „Decizia din 13 noiembrie e nestatutară și ilegală”

Publicat: 14 11. 2011, 12:59
Foto: evz.ro

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a solicitat luni o nouă convocare a Comisiei de Arbitraj și Integritate a PSD, întrucât, susține acesta, decizia luată duminică este „nestatutară și ilegală”.

„Dragi colegi, Decizia Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD din data de 13 noiembrie 2011 este nestatutară şi ilegală, întrucât a fost luată prin încălcarea prevederilor Statutului PSD şi prin încălcarea prevederilor din Legea Partidelor Politice. Astfel, Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD s-a întrunit într-o formulă care contravine statutului partidului…Însă Comisia care s-a reunit în data de 13 noiembrie a fost compusă din 48 de membri, ceea ce face ca lucrările acestui for să se situeze în afara prevederilor statutare, cu atât mai mult cu cât, prin aprobarea Statutului nou în 2010, vechea Comisie şi-a încheiat de drept existenta şi mandatul”, se arată într-o scrisoare trimisă de Geoană, citat de Agerpres.

Geoană precizează că modul în care s-au desfășurat lucrările de duminică discreditează ideea de democrație și imparțialitate prin neacordarea ambelor părți de drept la opinie și dreptul de a se apăra.

„Având în vedere cele de mai sus, consider că este necesar ca sesizarea BPN către Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală referitoare la încălcarea de către mine a prevederilor Statutului PSD să fie analizată într-un mod legal şi statutar de către Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală într-o nouă şedinţă care să se desfăşoare potrivit prevederilor Statutului şi Legii Partidelor Politice. Pe cale de consecinţă, vă rog să adresaţi o nouă sesizare în acest sens către Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu instrucţiunile care se impun”, conchide scrisoarea fostului preşedinte al PSD.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.