Geoană, rezervat în a alimenta speculațiile cu privire la candidatul USL la prezidențiale

Publicat: 24 10. 2013, 11:54

Senatorul PSD Mircea Geoana consideră că nu mai trebuie alimentate speculațiile cu privire la candidatul USL la prezidențiale.

”Dacă se va ieși din grafic cu modificarea Constituției, și se pare că se iese, iar președinția României se pare că va rămâne la fel de influentă. Și putem spune orice despre Traian Băsescu, el a transformat o republică prezidențială într-o republică scvasiprezidențială. Îndrăznesc să spun că cei 10 ani de mandat ai lui Băsescu au transformat puterea președinției într-o piesă și mai importantă decât pe vremea de glorie a lui Ion Iliescu. Este important să știm ce fel de președinției vom avea? Va fi una în continuare foarte puternică, ceea ce face ca miza să devină foarte importantă”, a susținut Geoană în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV.

„În acest moment, eu sunt împotriva alimentării de către noi a speculațiilor cu privire la o așa zisă schimbare de decizie din partea noastră, că n-o să-l mai susținem pe Antonescu, printr-un simplu fapt. Următoarele luni de zile sunt decisive pentru lansarea economiei și creare de locuri de muncă. Și dacă mă apuc prea devreme să intru în tot soiul de scandal politic permanent, în loc să mă concentrez pe guvernare, repet, PSD-ul este principalul beneficiar al unei bune guvernări. Mă interesează ca acest guvern să meargă bine, mă interesează din punctul de vedere al țării și inclusiv din punct de vedere electoral”, a mai spus fostul preşedinte al PSD.

Mircea Goeană susține totodată că promovarea unui candidat al USL este condiționată de contracandidatul pe care îl va propune dreapta.

”Eu sunt convins că primăvara viitoare va aduce multe elemente clarificatoare pe tabla de șah. Va depinde și de candidatul care-l va impune dreapta USL-ului pentru că eu sunt convins că va fi unul singur. Mă gândesc la coalizarea în jurul PDL-ului a acestor mici formațiuni, stimulate de Traian Băsescu. Singura formațiune care poate să ia voturi astăzi în România este PDL-ul. USL-ul trebuie să aștepte să vadă cine este contracandidatul, este important, pentru că nu trăim într-un vid”, a mai explicat social democratul.