Geoană: Președintele Senatului nu poate fi schimbat decât cu un vot în Plenul Parlamentului

Publicat: 07 11. 2011, 17:01

Mircea Geoană a declarat, luni, că președintele Senatului, actuala poziție pe care o deține, nu poate fi schimbat decât cu un vot în Plenul Parlamentului, neexistând nicio altă formulă și excluzând varianta unei rocade cu Titus Corlățean.

Acesta a precizat că decizia din Biroul Permanent Național al PSD, de a îl înlocui din fruntea Senatului, este una profund greșită și care dăunează partidului, astfel actuala putere reușind să scape de un personaj incomod.

Este profund greșită în privința interesului general al partidului. Această decizie face rău partidului. Ceea ce a încercat azi BPN a fost să dea pe tava puterii a doua funcție din stat. Se vrea eliminarea unui personaj care este incomod pentru actuala putere, nu văd care este câștigul pentru PSD„, a spus Geoană.

Mai mult, social democratul a mai spus că dacă se va ajunge la numirea unui nou președinte al Senatului, atunci cu siguranță PSD va pierde această funcție, iar în această eventualitate cei care au luat această decizie vor trebui să își asume și răspunderea pentru consecințele sale.

Este evident faptul că în momentul în care se va ajunge la votarea unui alt președinte șansele ca PSD să păstreze această funcție sunt minime, să nu zic nule. În opinia mea cei care își asumă această răspundere trebuie să plătească dacă PSD pierde această funcție„, a explicat actualul președinte al Senatului.

Mircea Geoană a încheiat spunând că el, din funcția de președinte al PSD, a adus cinci milioane de voturi pentru partid și, tot în opinia sa, a câștigat alegerile prezidențiale.

Conducerea PSD ar fi fost deranjată de vizita oficială de lucru al lui Mircea Geoană în Statele Unite din cauză că aceasta nu a fost o delegație acceptată de social democrați.

Mircea Geoană, despre schimbarea sa din funcția de președinte al Senatului

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />