Geoană, exclus oficial din PSD: Ponta e marioneta lui Iliescu şi Năstase. Adio, tovarăşi! Pe curând, prieteni!

Publicat: 22 11. 2011, 19:50
Foto: evz.ro

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus, marți, din PSD, în urma deciziei luate în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului. Măsura excluderii a primit 50 de voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” și a înregistrat 3 abțineri. Preşedintele Senatului a adus acuzaţii grave la adresa foştilor lideri ai PSD şi a subliniat faptul că nu se va retrage din viaţa politică în urma deciziei luate de PSD.

Mircea Geoană i-a atacat virulent, în discursul susținut la ieșirea din sala de ședință, pe Ion Iliescu, pe Victor Ponta, precum şi pe Adrian Năstase. Mai exact, Geoană a spus că Ponta este o marionetă în mâinile celor doi social democrați și a precizat că nu se retrage din viața politică.

„Acest partid cât este condus din umbră de Iliescu și Năstase nu are nicio șansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă pe care o manipulează și care are apucături tiranice și o lipsă de caracter”, a spus Geoană, numindu-l apoi pe Iliescu  „piază rea”.

 Mircea Geoană a fost exclus din PSD

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />

Congres înainte de alegeri

Mircea Geoană a ţinut să-i asigure pe cei care îl susţin că un Congres Extraordinar va avea loc în PSD înainte de alegeri şi că acesta va reuşi, fără îndoială, să înlăture şi „ranchiuna fără sfârşit a lui Ion Iliescu” şi „incapacitatea cronică a lui Ponta de a conduce un partid de talia PSD”.

„Partidul nostru se îndreaptă într-o greşită şi nefericită direcţie. S-a vorbit în această şedinţă şi despre Congres Extraordinar. Vreau să le spun celor care mă susţin, atât din partid, cât şi din opinia publică, că mai devreme sau mai târziu, înainte de alegerile de anul viitor, un astfel de Congres care să înlăture o astfel de conducere va avea loc”,
a spus Geoană.

Președintele Senatului a corelat apoi din nou imaginea PSD cu amintirile bolșevice care au guvernat România până în 1989.

Partidul meu nu a scăpat de această memorie bolșevică, în care dacă cineva spune într-un fel și cineva în alt fel, acela trebuie mazilit și executat„, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a adăugat că, în 2004, alegerile prezidențiale au fost pierdute pe mâna lui Ion Iliescu.

În 2004, Traian Băsescu a ajuns președinte pe mâna lui Ion Iliescu. El nu l-a vrut pe Adrian Năstase. Acesta este adevărul„, a încheiat președintele Senatului.

Acuzaţiile, prezentate la şedinţă

Printre problemele ridicate de Geoană în discursul său s-a numărat şi întârzierea cu care conducerea PSD i-a adus la cunoştinţă acuzaţiile.

Geoană a arătat presei câteva foi cu acuzaţiile pentru care s-a propus excluderea, precizând că le-a primit abia astăzi, la ora 18:05, în condiţiile în care şedinţa a început la ora 16:00, iar subiectul este dezbătut de circa două săptămâni.

„Rămân în politică”

Mircea Geoană a ţinut să precizeze că nu se retrage din viaţa politică, dar că va lua o pauză de câteva zile pentru a-şi reveni după aceste evenimente.

„Rămân fidel ideilor mele politice. Vă asigur că viața mea politică va continua. Pot să spun celor din sala de execuție: Adio, tovarăși! Pe curând, prieteni„, a conchis Geoană.

Măsura de excludere a lui Geoană a fost luată după ce acesta a refuzat să accepte decizia Biroului Permanent al PSD, de a ceda funcția de președinte al Senatului în favoarea lui Titus Corlățean. În urma acestui refuz, Comisia de Integritate Morală a partidului a recomandat Comitetului Executiv excluderea lui Geoană.

Cei trei social democrați care au votat împotriva excluderii lui Mircea Geoană sunt Marian Vanghelie, Oana Mizil și Adrian Popescu.

Vezi AICI întregul decurs al evenimentelor care au dus la excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

Vezi ce au spus Victor Ponta și Ion Iliescu despre plecarea lui Geoană din partid și care au fost prietenii acestuia, declarându-se împotriva excluderii.