Geoană crede că PSD trebuie „să câștige tot în 2014” pentru a înceta coabitările

Publicat: 23 11. 2013, 17:12

PSD trebuie ”să câștige tot în 2014”, a declarat, sâmbătă, senatorul social-democrat Mircea Geoană, spunând că astfel vor înceta coabitările din România.

„Coabitările în România începând cu decembrie 2014 trebuie să înceteze. Ciclurile politice între preşedintele României, majoritatea parlamentară şi guvernul rezultat din acea majoritate trebuie să fie resincronizate. Un preşedinte de stânga cu o majoritate de stânga cu PSD ca ax central al Guvernului în anul viitor”, a afirmat Geoană, în cadrul discursului susţinut la Buzău la Forumul Naţional România Europeană 2014-2020.

Senatorul Mircea Geoană a arătat că în ultima perioadă preşedintele Traian Băsescu, dar şi liderul PNL Crin Antonescu susţin că PSD nu poate câştiga alegerile prezidenţiale întrucât are doar 40% în sondaje, relatează Agerpres.

„Dar amândoi spun, şi Traian Băsescu şi recentul său discipol (n.r. – Crin Antonescu), că PSD nu are cum să câştige alegerile prezidenţiale pentru că suntem undeva la 40%. Trebuie să vă reamintesc că în 2009 am câştigat 5,2 milioane de voturi şi dacă nu erau matrapazlâcuri şi furăciune, câştigam Preşedinţia României”, a afirmat Geoană.