Gavril Mîrza, acuzat de vot multiplu. Deputatul PSD: Am încălcat regulamentul, îmi asum răspunderea

Publicat: 08 04. 2013, 13:30

Comisia Juridică cere suspendarea deputatul PSD Gavril Mîrza pentru vot multiplu. Deputatul PSD Gavril Mîrza a fost surprins marți, 19 februarie, în timp ce vota în plenul Camerei Deputaților și în locul colegului Eugen Bejenariu.

Deputatul PSD a fost filmat în plenul Camerei Deputaților în timp ce vota electronic și cu cartela colegului său de bancă Eugen Bejinariu, plecat să discute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Imaginile arată cum  Mîrza votează de şapte ori, folosind atât cartela sa, cât şi cartela colegului său Bejinariu, deputat PSD.  Bejenariu nu a fost prezent la şedinţa Camerei în perioada votului final, însă pe site-ul instituţiei, la secţiunea vot electronic, deputatul apare că a votat.

Totodată, deputatul PSD de Suceava  a declarat, luni, pentru Mediafax, că îşi asumă răspunderea pentru faptul că a votat şi în numele deputatului Eugen Bejinariu, spunând că a încălcat Regulamentul şi că va primi sancţiunea ce va fi stabilită în acest caz.

„Am încălcat Regulamentul. Îmi asum răspunderea şi primesc sancţiunea ce va fi stabilită”, a spus Mîrza, precizând că „e o postură destul de delicată”.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va pronunţa luni cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, surprins că a votat în numele colegului său Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot a acestuia.

Deputatul PSD Mîrza, acuzat de vot la două mâini

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: