GAFĂ MONUMENTALĂ a PNL! Cum au reușit liberalii să facă jocurile lui DRAGNEA

Publicat: 13 01. 2017, 12:12
Foto: prisacariu.ro

Curtea Constituțională a respins joi contestația făcută de PNL la Legea de abilitare a Guvernului pentru a da Ordonanțe simple, fapt ce pune Cabinetul Gridneanu într-o situație mai mult decât avantajoasă. Acum, Guvernul PSD-ALDE va putea emite nu doar Ordonanțe simple, ci și Ordonanțe de Urgență și asta pentru că Liviu Dragnea a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru toată durata vacanței parlamentare.

Nu a fost un demers pentru că liderul PSD voia să-i vadă pe aleși la muncă, ci pentru că a intuit că astfel poate da Guvernului Grindeanu o putere în plus, notează stiripesurse.ro.

Noua situație permite Executivului să emită Ordonanţe de Urgenţă, prin care poate fi modificată legislația cu caracter organic, cum ar fi cea electorală, cea de natură fiscală sau penală, în condițiile în care nimeni din noua majoritate nu a făcut un lucru ascuns din intenția de a modifica Codul Penal sau de a veni cu legea grațierii și amnistiei.

Mai mult, dacă ordonanţele Guvernului se emit totdeauna în baza unei legi adoptate de către Parlament şi în domenii expres prevăzute în legea de abilitare, ordonanţele de urgenţă sunt emise ori de câte ori este necesar, dar numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, fiind necesară motivarea urgenţei.

După verdictul CCR, liberalii au și avertizat Guvernul Grindeanu să nu facă abuz de ordonanţe şi să lase Parlamentul să legifereze: ”Ordonanţele simple sau de urgenţă trebuie să constituie excepţii, şi nu modalitatea de a transforma Parlamentul într-o anexă a actualului Guvern, fapt pe care tocmai actuala majoritate îl reclama în campania electorală“.