După ce liderul USR, Dan Barna, a fost la Mihai Gâdea în emisiune și l-a numit „PATRIARH”, propaganda rusească de la Sputnik îl vede pe directorul Antenei 3 drept candidatul PSD la președinție” (FOTO)

Publicat: 03 06. 2019, 13:40
Foto: Facebook/ Mihai Gadea

Sputnik, publicaţia de propagandă şi manipulare sponosorizată direct de Kremlin, răspândeşte luni informaţia că Mihai Gâdea ar putea fi candidatul PSD în alegerile prezidenţiale de la finalul anului, într-un material publicat luni şi pus în deschiderea site-ului.

De altfel, această teorie a plecat după ce Ion Cristoiu a susţinut că realizatorul de la Antena ar fi testat de PSD în sondaje şi că ar fi un candidat potrivit pentru că oricum e „patriarhul pesediştilor”.

“Din sursele pe care le am eu şi vă dau această ştire, este, s-ar putea să fie domnul Mihai Gâdea. Se lucrează de mai mult timp, ca şi în cazul lui Rareş. Puţină lume ştie că în cazul lui Rareş Bogdan s-a lucrat vreo două luni cu sondaje. Sondajele am înţeles că îl dau ca un candidat, care nu e om din PSD. Cred după părerea mea, că invitarea USR-iştilor face parte dintr-o strategie de a-şi îmblânzi adversarii. Sigur că dumneavoastră sunteţi uimită şi vă uitaţi la mine. Eu cred că va candida şi ar putea să şi câştige. Este, ca şi Rareş Bogdan, el nu este un moderator, jurnalist, dacă aţi observat. El la discursuri e mai bun. (…)

După părerea mea, domnul Năstase l-a propus şi de aia s-a şi dus la Viorica Dăncilă. Domnul Năstase a anunţat oficial că ar trebui să fie cineva din societate civilă. După părerea mea, acesta este Mihai Gâdea, se lucrează de mai mult timp la sondaje. Şi tot după părerea mea, are foarte mari şanse să câştige, pentru că pe de o parte este patriarhul PSD-iştilor, electoratului PSD. Nu e Tăriceanu.

Electoratul PSD nu are încredere în Tăriceanu””, susţinea Ion Cristoiu.

Cu toate acestea, Mihai Gâdea a respins o asemenea candidatură şi a arătat că el vrea să rămână în postura de realizator TV.

„Mulțumesc maestrului Ion Cristoiu pentru generozitatea sa. Aș vrea să subliniez faptul că sub nici o formă și în nici un moment nu-mi pun problema să accept vreo nominalizare de candidat la președinție, nici din partea PSD și nici partea altui partid. Nu mă interesează nici un fel de propunere de acest fel. Rămân al dumneavoastră Mihai Gâdea și vă aștept pe toți de duminică până joi la Sinteza Zilei, cel mai urmărit talk show de televiziune din România”, a reacţionat Mihai Gâdea.

Cât priveşte numirea de „patriarhul pesediştilor, reamintim că „patriarh” l-a numit pe Mihai Gâdea şi liderul USR, Dan Barna, atunci când încerca să explice prezenţa la Antena 3, un post ce a atacat în mod repetat alianţa USR-PLUS până la alegerile europarlamentare.

„Oamenii aceia merită să aibă ocazia să audă şi mesajul nostru. Şi lucrul acesta s-a întâmplat mergând la Antena 3 şi discutând cu ei la mijlocul de comunicare la care ei se uită. Am primit foarte multe mesaje în care oamenii îmi spuneam „vă mulţumesc că aţi făcut asta pentru că a trebuit să mergeţi în «biserica» părinţilor mei, la Antena 3, să vorbiţi cu «patriarhul» părinţilor mei care este Mihai Gâdea pentru a vă asculta. Şi tatăl meu a fost impresionat de discursul dumneavosatră, deşi el se uită doar la Antena 3”. E foarte bine că dăm mesaje de unitate şi de o Românie europeană şi că vrem să-i reprezentăm pe toţi cetăţenii, care au drepturi egale în România”, explica Dan Barna. (Detalii AICI)

În articolul în care vorbeşte de candidatura lui Gâdea, cei de la Sputnik menţionează şi un posibil joc pe care l-ar putea face fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu.

„Oricum, respingerea simplă e surprinzătoare – cum o surpriză e și declarația lui Cristoiu… fără să fi discutat cu Gâdea! Și atunci… revenim: vrea, de fapt, Dan Voiculescu să facă un joc? Pare cel mai probabil, fiindcă altfel nimeni nu se joacă la nivel de Gâdea, fără acordului „mogulului”.

Iar Gâdea, Mircea Badea și Adrian Ursu sunt piesele indispensabile din ceea ce profesorul Voiculescu consideră a fi cea mai importantă ”proprietate” a sa, trustul de mass media, cu vârful de lance Antena 3″, scrie Sputnik.

Cât priveşte legătura dintre PSD şi Dan Voiculescu, putem observa că trei dintre candidaţii PSD de pe primele 6 locuri din alegeri au lucrat pentru Antena 3 sau au fost promovaţi intens de postul lui Voiculescu. Este vorba de Carmen Avram, Chris Terheş şi Maria Grapini.