Gabriela Zetea: Misiunea miniștrilor la Bruxelles nu a fost de a convinge oficialii europeni. Decizia politică, la întâlnirea Ciolacu – von der Leyen. Comisia Europeană nu acceptă că se tergiversează lucrurile (VIDEO)

Gabriela Zetea: Misiunea miniștrilor la Bruxelles nu a fost de a convinge oficialii europeni. Decizia politică, la întâlnirea Ciolacu – von der Leyen. Comisia Europeană nu acceptă că se tergiversează lucrurile (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Misiunea miniștrilor la Bruxelles nu a fost una de a convinge oficialii europeni, ci au fost discuții tehnice, iar decizia politică va fi luată la întâlnirea pe care o vor avea liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Gabriel Zetea (PSD), despre discuțiile dintre Guvern și Comisia Europeană

Întrebat despre poziția Comisiei Europene, social-democratul a afirmat: „În primul rând, misiunea miniștrilor la Bruxelles nu a fost una de a convinge oficialii europeni. Au fost discuții tehnice. Ei au trebuit să prezinte, până la urmă, situația, cu note de fundamentare, în spate, în ceea ce privește propunerile României, de ce e nevoie în acest moment ca România să beneficieze de un deficit mai mare. Aceste lucruri au trebuit să fie prezentate”.

„Sigur, asta este o discuție pregătitoare și premergătoare întâlnirii oficiale între primul-ministru al României, domnul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, domnul Ciucă, ca și lideri ai coaliției la guvernare în acest moment în României, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acolo se va lua decizia politică”, a cotinuat Gabriel Zetea.

„Sigur, în acest moment, până la decizia politică, trebuie să ai datele pe masă, cifrele, explicațiile necesare pe care România trebuie să le acorde, până la urmă, Comisiei Europene, ca și partener. Așa ne-am angajat în PNRR, că suntem singura țară din Europa care legăm absorbția fondurilor europene de ținta de deficit bugetar. Nicio țară din Europa nu și-a mai pus o astfel de problemă în PNRR, până la urmă. România, condusă atunci de cine a condus-o, a făcut acest lucru”, a adăugat deputatul PSD.

„Ce nu este în acest moment acceptat, până la urmă, de Comisia Europeană este că se tergiversează lucrurile prea mult – și aici este corect. Cu cât ne apropiem mai mult de finalul anului, cu atât sunt mai puține oportunități pentru a regla deficitul bugetar, pentru a reduce cheltuielile statului, pentru a avea o impozitare corectă în ceea ce privește activitățile economice în diferitele categorii”, a mai spus Gabriel Zetea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`