Gabriela Firea: Liderii liberali au început să ne explice faptul că reducerea fiscalității nu este bună, deși a fost una dintre politicile principale pe care le-au promovat în programul lui Predoiu

Publicat: 18 07. 2015, 13:57

Liberalii mint cu privire la ce ar vrea să facă pentru România, este de părere Gabriela Firea, care a adus drept exemplu poziția PNL față de reducerea fiscalității pe care o consideră nepotrivită, deși măsura a fost promovată în programul lui Cătălin Predoiu.

„Toată ziua de ieri o seamă de lideri liberali au început să ne explice faptul că reducerea fiscalității nu este bună. Asta, în condițiile în care reducerea fiscalității a fost una dintre politicile principale pe care le-au promovat în programul lui Predoiu. Este bine pentru români totuși că am aflat rapid faptul că acești oameni mint cu privire la ce ar vrea să facă în România”, afirmă Firea într-un comunicat citat de Agerpres.

Aceasta consideră că „PNL-ul istoric nu mai există, ci există doar un nou PDL”.

„Cei din PDL nu cunosc noțiunea de politică pentru cetățean, iar guvernarea lor este cea mai bună dovadă în acest sens. Niciodată până la PDL România nu a fost condusă de oameni care să promoveze atât de agresiv politici împotriva propriilor cetățeni. Acum, românii știu ce ar însemna revenirea pedeliștilor deghizați în liberali la guvernare”, mai spune purtătorul de cuvânt al social-democraților, adăugând că așteaptă ca „acești oameni să explice propriului electorat cum se opun reducerii taxelor din România”.

Președintele Klaus Iohannis retrimite Codul fiscal în Parlament pentru reanalizare, la o lună de când a fost trimis spre promulgare.

Potrivit unui comunicat al Administrației Fiscale, „în elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate”, subliniind că „măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie”. (Detalii AICI)