Gabriela Firea își sărbătorește ziua de naștere. Momentul în care premierul Marcel Ciolacu o pupă pe obraz de ziua ei (VIDEO)

Publicat: 13 07. 2023, 13:28
Captură Video B1 TV

Gabriela Firea (PSD), ministrul Familiei și Egalității de Șanse, împlinește, joi, 51 de ani.

Anul acesta, însă, nu e tocmai un moment aniversar. Firea e implicată într-un scandal de proporții și presiunea publică pe ea să-și dea demisia e tot mai mare.

B1 TV a surprins un moment din debutul ședinței de guvern de azi în care premierul Marcel Ciolacu, șeful Gabrielei Firea și pe linie de partid, o urează pe aceasta de ziua ei și o sărută pe obraz:

Firea, aniversare în plin scandal

Amintim că jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media și Buletin de București au dezvăluit legături între apropiați ai Gabrielei Firea și responsabilii unor azile în care bătrânii cazați erau efectiv chinuiți. Mai mult, și în instituțiile care ar fi trebuit să verifice căminele și să-i apere pe acești bătrâni lucrau oameni apropiați ei, inclusiv sora sa, Nela Vica Andrieș. Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, unele dintre azilele cu probleme sunt în Voluntari, orașul în care primar e chiar soțul ei, Florentin Pandele.

În acest context, presiunea ca Firea să-și dea demisia sau să fie demisă de premierul Ciolacu e tot mai mare. Joi a și avut loc o ședință de Guvern, context în care Marius Budăi, colegul ei de la Muncă, și-a dat demisia.

”Cadou” de ziua Gabrielei Firea, mai multe ONG-uri au anunțat proteste pentru joi și sâmbătă. Iar jurnalistul Ovidiu Vanghele, unul dintre cei care au lucrat la ancheta de presă, a promis că va veni cu noi dezvăluiri, tot de ziua ei, în podcastul Judecata de Acum.