Gabriela Firea, favorită la Bucureşti: Fragmentarea dreptei şi o strategie de campanie care a evitat conflictele politice, cheia succesului candidatului PSD

Publicat: 03 06. 2016, 11:50

Mai sunt doar două zile până la desemnarea câştigătorului alegerilor pentru primăria Capitalei şi zarurile par aruncate. Toate sondajele de opinie, inclusiv cele ale contracandidaţilor săi, o dau câştigătoare detaşată pe Gabriela Firea, candidatul PSD.

Mai mult, şi după ultimele dezbateri electorale, cea mai recentă fiind joi seara, tot Gabriela Firea a fost cea care a punctat prioritar.

Strategia de campanie a Gabrielei Firea a fost una care a evitat conflictele politice, axându-se pe proiectele prezentate electoratului bucureştean. În condiţiile în care dreapta politică a fost divizată, iar principalii săi contracandidaţi, Nicuşor Dan şi Cătălin Predoiu, s-au atacat extrem de dur pe finalul campaniei, Firea a ieşit cel mai bine din această situaţie.

În plus, se pare că prin evitarea atacurilor politice, Firea a reuşit să câştige şi o parte din electoratul tânăr, care în Bucureşti votează tradiţional cu dreapta. Este posibil şi ca, după o lungă perioadă în care bătălia politică a însemnat doar conflict, de data aceasta cei care merg la vot să fi fost efectiv interesaţi de soluţiile tehnice propuse de candidaţi.

Aşadar, folosind o strategie electorală care a evitat scandalurile şi axându-se doar pe soluţiile propuse bucureştenilor, şi beneficiind totodată de o fragmentare fără precedent a electoratului de dreapta, Gabriele Firea se îndreaptă spre o victorie detaşată la Primăria capitalei. Victorie care va consfinţi şi una dintre cele mai importante victorii din istoria electorală a PSD, având în vedere că Bucureştiul este un oraş unde acest partid nu a excelat cu adevărat niciodată.