Gabriela Firea: După 15 martie, PSD va fi în măsură să prezinte o formulă completă de candidați pentru Capitală și pentru țară (VIDEO)

Publicat: 24 02. 2016, 22:05
Foto: B1 TV

Președintele interimar al PSD București, Gabriela Firea, a declarat miercuri, în cadrul Știrilor B1 TV, că PSD va anunța după 15 martie formula completă de candidați pentru alegerile locale.

”Protocolaele pe care le-am semnat cu ALDE și UNPR se referă strict la capacitatea noastră de a veni în fața românilor cu o ofertă bună pentru alegerile locale. Discuțiile noastre au fost mai mult în zona tehnică. Ne-am bazat mai mult pe cercetări sociologice care se desfășoară în teren. Ne dorim să prezentăm o echipă compactă pentru Primăria Generală a Capitalei și pentru sectoare. Cred că în mijlocul lunii martie, după 15 martie, vom fi în măsură să prezentăm o formulă completă pentru Capitală și pentru țară. S-au făcut evaluări. Nu este atât de simplu pentru că sunt persoane care vor să intre într-o competiție, dar nu au datele necesare, și sunt persoane dorite care au ezitări. Am votat la congres criteriile de integritate, am modificat statutul după acestea. Este o comisie la nivel național care trebuie să valideze dosarele tuturor candidaților din întreaga țară.Nu dăm înapoi”, a spus senatoarea.

Gabriela Firea, despre alegerile locale

#DIRECT_ONE_m9a7r8#

Totodată, Firea a precizat că nu este încă sigură dacă va candida la Primăria Capitalei, există o listă cu cinci posibili candidați ai PSD.

”În acest momnent avem finalizat un sondaj de opinie în luna decembrie, dar ca hotărârea conducerii PSD să fie profesionistă, mai avem în lucru o cercetare care cuprinde cinci colegi printre care mă număr și eu. Este un sondaj care se realizează în teren. Nu sunt înca sigură (în privința candidaturii – n.r.), pentru că așa am obișnuit în presă. Nu sunt un om care să mă arunc cu capul înainte, să iau decizii pripite pe care să le regret. Când am luat decizii mari, am cumpănit mai mult, m-am sfătuit. Îmi doresc să alegem varianta cea mai bună care poate să nu fie reprezentată de propria mea persoană. Eu îmi doresc succesul pentru bucureșteni. Îmi doresc să văd un primar general al Capitalei care tratează lucrurile cu seriozitate. Vrem să demonstrăm că stânga oferă cea mai bună variantă”, a mai spus Gabriela Firea, precizând că este singura femeie de pe lista posibililor candidați.