Gabriela Firea: Conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate pe 3 august. Sunt procese vechi de 16 ani. Trebuie să plătim 115 milioane de euro reprezentanților familiei Costanda (VIDEO)

Gabriela Firea: Conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate pe 3 august. Sunt procese vechi de 16 ani. Trebuie să plătim 115 milioane de euro reprezentanților familiei Costanda (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriel Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că, în urma unor procese care au început acum 16 ani, Primăria Generală a Municipiului București trebuie să plătească 115 milioane de euro reprezentanților familiei Costanda. Edilul a explicat că instituția a fost notificată că va avea conturile „blocate în totalitate” din 3 august.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate pe 3 august. Instituția are de plătit115 milioane de euro reprezentanților familiei Costanda

Edilul a făcut acest anunț în marjaședinței extraordinare aConsiliului General al Municipiului București pe care o convocase pentru miercuri, începând cu ora 15. Ordinea de zi a reuniunii a cuprins următoarele inițiative:Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului „Testarea Continuă”;Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2020;Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civilă nr. 832A/11.07.2018 pronunțată de Curtea de Apel Bucuresti în dosarul nr. 1011/2/2016 si mentinută prin decizia civilă nr. 1158/04.06.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 1011/2/2016, sentința civilă nr. 1309/05.07.2011 pronuntată de Tribunalul Bucuresti în dosarul 2008/3/2010 sii decizia civilă nr. 1146/21.06.2007 pronuntată de Curtea de Apel Bucuresti în dosarul nr. 48908/3/2005.

„Rectificarea bugetară se referă atât la domeniul sănătății, despre care am vorbit anterior, cât și la două domenii strategice, transportul în comun și, de asemenea, termoficarea. Cât privește ultimul punct pe ordinea de zi, situația este foarte dificilă, este foarte grea. Practic, suntem notificați că pe data 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate. Nu vom mai pute face plăți nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenții la transportul public, la termoficare și nici în celelalte domenii de activitate. Sunt procese care durează de 16 ani de zile, deci nu este vina mea sau a dumneavoastră. Trebuie să plătim115 milioane de euro avocaților, reprezentanților familiei Constanda. Repet, este o problemă de 16 ani nerezolvată, care a picat acum pe noi spre rezolvare, în plină pandemie”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea, despre testarea bucureștenilor

În cadrul aceluiași șir de declarații, primarul general a anunțat cămunicipalitatea ar putea ajunge la o capacitate de 1.600 de teste pentru COVID-19 pe zi.

„Așa cum știți, încă din luna martie, din debutul pandemiei, noi am achiziționat prin ASSMB cinci aparate de testare Real Time PCR, de asemenea și extractoare, venind în sprijinul bucureștenilor pentru a putea să testăm cât mai mult, să depistăm persoanele care sunt contaminate, astfel încât acestea să poată să fie izolate și tratate dacă au simptome. Din păcate, aceleași eforturi nu au fost făcute și de către Ministerul Sănătății. Acum venim tot noi, Primăria Capitalei, prin votul consilierilor generali la propunerea primarului Capitalei și prin străduința colegilor de la ASSMB, să creștem în continuare capacitatea de testare a Capitalei. Practic, noi până acum puteam să realizăm 800 de teste. După votul de astăzi și după achiziția aparatelor în regim de urgență Real Time PCR vom putea realiza cu extractoarele necesare 1.600 de teste pe zi. Deci, practic dorim să achiziționăm încă cinci aparate de testare Real Time PCR și, de asemenea, șapte extractoare de acizi nucleici”, a mai spus Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`