Gabriela Firea consideră că Iohannis nu este bun de președinte pentru că nu are copii

Gabriela Firea consideră că Iohannis nu este bun de președinte pentru că nu are copii

Senatorul PSD Gabriela Firea a lansat un atac sub centură la adresa lui Klaus Iohannis. Social democrata l-a acuzat pe liberal nici mai mult nici mai puţin că NU a înfiat copii şi că nu are o „familie completă”, motiv pentru care nu ar fi bun să fie preşedinte.

A uitat se pare de Ion Iliescu care a fost preşedinte, în ciuda faptului că nu are copii. Reacţii au venit imediat. Liberalii, prin vocea Cristinei Pocora, o acuză pe Firea de discriminare şi cer scuze publice.

„Nu ești un om complet fără să crești un copil. În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții”, a afirmat Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Iar atacul sub centură a continuat. Gabriela Firea a precizat că Iohannis putea să înfieze unul-doi copii.

„Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poti să înfiezi un copil, daca vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Și mai ales, din pespectivă financiară nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poata să îngrijească unul – doi copii”, a mai spus Firea.

Liberalii au reacţionat imediat. Au catalogat afirmaţiile social democratei ca fiind discriminatorii şi cer scuze publice.

„Tot cea ce a spus doamna Firea este o gravă discriminare. Fac un apel la deminitatea ei să iasă și ceară public în primul rând față de aceste cupluri, sunt 25 la sută din cuplurile din România care se confruntă cu această problemă, a infertiilității. Față de aceste cupluri, apoi sigur și în fața cetățenilor care au fost nevoiți să asiste la această mzierie de campanie electorală pe care doamna Firea a folosit-o ca pe un atac la adresa domnului Klaus Iohannis”, a declarat pentru B1 TV deputatul PNL Cristina Pocora.

Gabriela Firea, atac la Iohannis pentru că nu are copii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei