Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Nicușor Dan, planuri pentru sănătatea bucureștenilor. Candidații promit servicii medicale de calitate, investiții în spitale și o eficientizare a costurilor (VIDEO)

Publicat: 24 05. 2016, 21:33

Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Nicușor Dan au detaliat pentru B1 TV, în cadrul emisiunii moderate de Silviu Mănăstire, care sunt planurile lor în domeniul Sănătății, în eventualitatea în care vor ieși învingători în cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

”Este inadmisibilă situația din Sănătate. Românii au ajuns să se teamă că merg într-un spital, gândindu-se că dezinfectanții nu-i apără de boli. Ei merg la spital să se însănătoșească, nu să se îmbolnăvească.

Primăria Generală trebuie să se implice ferm în administrarea celor 19 spitale pe care le are în administrare.

Din cauza managementului precar a primarului interimar, care candidează la Primăria Sectorului 4 și se ocupă de campanie, anumite lucrări nu au continuat. Ar fi trebuit să se deschidă Spitalul Victor Gomoiu, dar lucrarea a încetat, la fel și ambulatoriul de la Foișor, lucrare care ar fi trebuit finalizată. S-au pierdut astfel 17 milioane de lei din neglijență.

Trebuie să avem grijă de cabinetele medicale școlare.

Se poate întâmpla un incident la o școală și nu există medic, iar eu propun ca, printr-un sistem de ture, medici să meargă la cabinete pentru ca toate unitățile școlare să aibă nu doar cabinet, ci și medic și asistentă”, a declarat Firea.

”Cele două spitale, Gomoiu și Foișor, sunt relansate de actuala administrație, după ce, timp de șapte ani și jumătate, nu s-a făcut nimic. Cauza a fost un diferend dintre consultant și constructor, asta pentru stabilirea adevărului.

Eu propun o viziune de dezvoltare pentru că, pe hârtie, stăm foarte bine cu 19 din 50 de spitale în administrarea Primăriei. Bucureștiul ar trebui să furnizeze calitate, dar nu e așa. Există o lipsă de integrare a serviciilor medicale, iar eu mă voi ocupa de acest lucru și e nevoie de stabilirea unor standarde de calitate. Pe lângă acestea, investițiile sunt complementare și nu trebuie îndreptate doar pentru cele două spitale.

Doresc să mă ocup special de cei care nu au mijloace de a-și asigura servicii medicale de calitate. Să extindem cabinetele medico-sociale și să refacem rețeaua de cabinete din instituțiile de educație.

Obiectivul meu este ca în maxim zece minute orice bucureștean să poată ajunge la un cabinet medical”, a declarat Predoiu.

Principala problemă e corupția din sistem. Referitor la acest scandal al dezinfectanților: nu am fi fost în situația asta dacă am fi avut achiziții publice așa cum legea spune că trebuie făcute. Firme au câștigat licitații, dar, prin încredințare directă, contractele au ajuns la Hexi Pharma și s-au făcut raportări în fals că în spitale infecțiile sunt mai mici decât media europeană.

În ceea ce privește o soluție, este nevoie de un managent integrat, să vedem ce aparatură avem, cum o putem împărți, pentru eficientizarea costurilor.

De exemplu, s-a construit o secție de chirurgie cardiacă la Grigore Alexandrescu, deși era una similară la Budimex, care nu funcționează din lipsă de medici.

Trebuie alocați bani, dar este nevoie de un management integrat pentru eficientizarea folosirii lor”, a declarat Dan.

Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Nicușor Dan, planuri pentru sănătatea bucureștenilor

#DIRECT_ONE_16e8az#