Gabriela Firea: 50 de milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea a 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului (GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că din PNRR va fi alocată o sumă de 50 de milioane de euro pentru realizarea a 150 de servicii de zi la nivel local destinate protecției copilului, prin bugetul ministerului pe care îl conduce.

Gabriela Firea: Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile

„50 milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului (centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilități, centre de consiliere pentru copii cu părinți plecați în străinătate), prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile, iar finanțarea va asigura cheltuielile pentru construcția și/sau dotarea centrelor, precum și funcționarea lor timp de 8 luni după inaugurare”, a scris ministrul Familiei, vineri, pe Facebook.

Social-democrata spune că deja a avut o primă întâlnire cu specialiștii Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităț, Copii și Adopții.

„Am avut primele întâlniri cu specialiștii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum și termenele asumate față de Comisia Europeană. Vrem să utilizăm cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depășirea jaloanelor din foaia de parcurs. Copiii din familiile vulnerabile din întreaga țară trebuie să aibă acces, cât mai repede, la acest tip de servicii, care le pot marca viitorul!”, a conchis prim-vicepreședinta PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)