Gabriel Zetea, reacție la acuzațiile lui Ciucă către PSD: Aceste discuții sunt dovada maximei sale iresponsabilități și dovada clară că nu-i pregătit să fie președintele țării (VIDEO)

Publicat: 28 10. 2024, 21:56
Foto: Gabriel Valer Zetea / Facebook

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a reacționat în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, acuzațiile lui Nicolae Ciucă, afirmând că declarațiile acestuia sunt dovezi ale „maximei sale iresponsabilități” și că nu este pregătit să fie președintele țării. El a subliniat că Ciucă vorbește despre o strategie de campanie și nu despre adevăruri, menționând că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) au colaborat pentru a crea un „coridor sanitar” împotriva extremismului. Zetea a insistat că cele două partide mari din România și-au dat cuvântul partenerilor internaționali să mențină stabilitatea în țară.

Nicolae Ciucă a spus luni seară, la Antena 3 CNN, că PSD încearcă să se ducă de la centru spre extremă. Liderul PNL a mai adăugat că România trebuie să rămână pe linia democrației “pentru că altfel, restul e manipulare”.

„Să faci astfel de declarații despre prim-ministrul cu care tu ești partener, asta arată un singur lucru”

“Dacă domnul Ciucă sau consultanții domnului Ciucă spun un lucru, nu înseamnă că vorbesc despre un adevăr. Vorbesc despre o strategie de campanie, despre felul în care doresc ei să comunice, felul în care doresc să facă emoție. Nu înseamnă că e adevărat.

Toată lumea știe, adică toți cei care suntem în studioul acesta știm că ceea ce spune domnul Ciucă nu este adevărat. Știm cu toții că Partidul Social Democrat, alături de Partidul Național Liberal, a făcut o construcție la alegerile europarlamentare pentru a face un coridor sanitar împotriva AUR, împotriva extremismului.

Știm cu toții că cele două partide mari ale României și-au dat cuvântul în fața partenerilor din Uniunea Europeană, partenerilor din NATO, că menținem România pe calea stabilității. Știm toți de la această masă, că inclusiv după alegerile prezidențiale din turul 2, în funcție, sigur, de rezultatul pe care îl vor da românii. Dar dacă se prezervă cumva scorul care este în acest moment în sondaje, că vom avea tot o guvernare a Partidului Social Democrat, împreună cu Partidul Național Liberal, pentru că sunt cele 2 partide, care au avut și rezultate în acest moment la guvernare.

Așadar, aceste discuții pe care le face domnul Ciucă, încă o dată eu spun, sunt dovada maximei sale iresponsabilități și dovada clară că nu-i pregătit să fie președintele țării, pentru că să faci astfel de declarații despre prim-ministrul cu care tu ești partener și ești partener de 3 ani de zile și alături de care ți-ai dat cuvântul în fața partenerilor internaționali, asta arată un singur lucru, că pe tine te interesează mult mai mult interesul de partid, câștigul personal al tău decât interesul României”, a precizat Zetea.