Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)

Publicat: 07 10. 2024, 11:36
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Partidul Social Democrat n-are absolut nicio implicare în deciziile Curții Constituționale, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, în contextul deciziei CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Gabriel Zetea, pe B1 TV: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR

Gabriel Zetea spune că „Partidul Social Democrat n-are absolut nicio implicare în deciziile Curții Constituționale”.

„La Curtea Constituțională sunt numiți judecători dintre foștii procurori generali ai României, judecători. În ultimii ani de zile, judecătorii care au fost trimiși la Curtea Constituțională au fost votați și de PSD, dar și de PNL. Cei care au votat această hotărâre de neacceptare a candidaturii doamnei Șoșoacă au fost votați de către Partidul Național Liberal în plenul Parlamentului României”, a adăugat Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă

„De principiu, Partidul Social Democrat susține, evident, că lupta politică trebuie să se dea la vot, în fața românilor. Exclus intervenția justiției de orice fel! Și noi am fost principalii campioni ai îndepărtării justiției de câmpul de luptă politic, și atunci când au fost dosare aduse în campania electorală am fost cei care au protestat, iar acum să se speculeze o decizie a Curții Constituționale, care, repet, n-are absolut nicio legătură cu Partidul Social Democrat, de către contracandidații lui Marcel Ciolacu doar pentru a încerca să provocăm un scandal care n-are nicio legătură cu PSD este, evident, o speculație politică și arată lipsa de maturitate a partidelor de dreapta. Pentru că vedem în primul rând PNL și USR, cele două partide, care în acest moment s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. Asta arată o lipsă de maturitate”, a continuat Gabriel Zetea.

„Eu vă spun că nu i-ați fi văzut pe liderii de la PNL și de la USR sărind și apărându-l pe Marcel Ciolacu dacă ar fi fost invalidat de Curtea Constituțională. Ne-au demonstrat aceste lucruri PNL și USR în ani de zile”, a adăugat el.