Gabriel Zetea (PSD), despre convocarea lui Alexandru Rafila de către premierul Ciolacu: “Ne putem aștepta la orice”

Publicat: 19 08. 2024, 11:39
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a comentat într-o intervenție pentru B1 TV convocarea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Guvern pentru a da explicații premierului Marcel Ciolacu în cazul scandalului de la Spitalul Sf. Pantelimon. Acesta a precizat că ne putem aștepta inclusiv la o demitere a lui Rafila, în funcție de concluziile anchetei Corpului de Control al premierului Ciolacu despre acest caz:

“Ne putem aștepta la orice, în funcție de concluziile corpului de control al premierului care evident are responsabilitatea de a arăta întregii țări că lucrul într-un sistem atât de important cum este cel medical din România funcționează. Dacă există o greșeală cât o fi ea de mică în acest caz extrem de mediatizat, extrem de public, un caz la care întreaga Românie se uită până la urmă cu multă, multă nedumerire și neîncredere atunci că sigur se vor lua decizii până la cel mai înalt nivel inclusiv la nivel de ministru”.

Pe de altă parte, Gabriel Zetea a criticat plângerea penală făcută de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe numele lui Alexandru Rafila:

“Demersurile pe care le face domnul Ungureanu nu prea sunt de încredere pentru că sunt jumătate din medicii din România împotriva cărora domnul Ungureanu a depus deja plângeri penale. El depune plângeri penale pentru absolut tot ce se întâmplă în neregulă în sistemul medical din România. Nu putem să lucrăm cu toți medicii din România la acest nivel, la nivel penal. Avem nevoie să avem încredere în sistemul medical din România care este unul dintre cele mai importante. Nu procurorii trebuie să facă lumină în felul în care funcționează Ministerul Sănătății. În acest caz, ar trebui și Procuratura, și Ministerul Sănătății, și cei din Corpul de Control, dar cu atât mai mult Spitalul Sfântul Pantelimon să arate cum s-au întâmplat lucrurile și că ăsta este un caz izolat”.