Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)

Publicat: 22 10. 2024, 11:37
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Singurul lucru pe care PSD îl exclude în acest moment este o guvernare sau o colaborare parlamentară de orice fel cu AUR și Diana Șoșoacă, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte al social-democraților, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Gabriel Zetea (PSD), pe B1 TV: PSD exclude o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă

Întrebat dacă a luat PSD în calcul să guverneze după alegeri cu USR și UDMR, deputatul social-democrat a spus: „Nu, nu o să fac astfel de calcule politice în acest moment. Singurul lucru pe care Partidul Social Democrat îl exclude în acest moment este o guvernare, o colaborare parlamentară, de orice fel ar fi ea, cu partidele extremiste și cele care nu sunt pro-Europa, pro NATO, adică cu AUR, cu Șoșoacă, Partidul Social Democrat nu poate să facă niciun fel de colaborare”.

„Ne-am dat cuvântul în fața partenerilor europeni. Am transformat România într-un punct de stabilitate în estul Europei și prin stabilitatea pe care Partidul Social Democrat a adus-o la guvernare. În rest, în funcție de rezultatul pe care îl vom vedea la alegeri, felul în care votează oamenii, o să discutăm la acel moment ce matematică parlamentară poate să fie la dispoziția partidelor pentru a asigura în continuare orientarea vestică a României, orientarea spre business, orientarea spre o viață mai bună pentru români, excluzând partidele extremiste”, a continuat Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: Sub nicio formă nu excludem PNL

Întrebat dacă PSD nu exclude o colaborare nici cu USR și, după caz, nici cu PNL, Gabriel Zetea a răspuns: „Sub nicio formă nu excludem Partidul Național Liberal. Păi, guvernăm în acest moment alături de Partidul Național Liberal. Am făcut asta în ultimii trei ani de zile și împărțim până la urmă și lucrurile bune, și lucrurile mai puțin bune, care s-au făcut la nivelul guvernării, chiar dacă în acest moment Partidul Național Liberal pare că e mai mult în campanie electorală și se comportă și la putere, și în opoziție. Adică nu e comportament neapărat loial”.