Gabriel Zetea, despre întrebarea pe care PSD vrea să o propună la referendum: Tema este de maximă importanță. Dacă avem un răspuns pozitiv, cel puțin primăria, în viitor, se va simți obligată să facă aceste program (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 21:32
Foto: Gabriel Valer Zetea / Facebook

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a dat mai multe detalii în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1, cu privire la întrebarea pe care PSD vrea să o propună la referendumul solicitat de Nicușor Dan, în București.

Mai precis, consilierii generali ai PSD vor propune adăugarea unei întrebări legată de prevenţia consumului de droguri în şcoli în Bucureşti, pe buletinul de vot pentru referendumul iniţiat de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

„Dacă avem un răspuns pozitiv, cel puțin primăria, în viitor, se va simți obligată să facă aceste programe”

Zetea a subliniat că tema propusă de PSD este de maximă importanță, referindu-se la consumul de droguri și accesul la educație pentru sănătate. El a menționat că această problemă este serioasă și necesită atenția publicului, având un impact semnificativ asupra tineretului. Gabriel Zetea a argumentat că rețelele sociale facilitează accesul la droguri și că este esențial să se implementeze programe de educație pentru prevenirea consumului de droguri.

“Lăsând la o parte, speculațiile astea cu, am înțeles, proiectul de lege a USR-ului din Parlament legat de consumul de canabis, lăsând la o parte speculațiile, tema este absolut serioasă, pe care o supune atenției publice Partidul Social Democrat. Tema este de maximă importanță și dacă vorbim despre tineret, consumul de droguri și accesul mult prea facil a anumitor rețele de socializare sunt cele mai importante teme, care pot fi dezbătute vizavi de felul în care gestionăm viitorul copiilor noștri. În București se face ceva în ceea ce privește finanțarea și implementarea unui program de educație de sănătate, pentru prevenirea consumului de droguri? Nu prea se face.

Eu sunt un susținător a descentralizării și a luării competențelor de la autoritățile centrale, care sunt încremenite în proiect de prea mulți ani de zile și transferul de putere către autoritățile locale și la Consilii Județene, și la primărie și în ceea ce privește Capitala, același lucru, pentru că pe plan local, lucrurile se pot rezolva mult mai bine, mult mai ușor, sunt mult mai aproape de cetățean. Nivelul deciziei trebuie luat de la nivel central și adus la nivel local.

(…) Agenția Națională Antidrog (ANA) e o agenție națională, care este subfinanțată din toate punctele de vedere, care are mult prea puțini oameni care să se ocupe, până la urmă, de această problemă, de acest flagel care e national, care afectează fiecare școală. Nu există nicio agenție națională, care poate să facă acțiuni în fiecare școală din România.

Uite, această întrebare, profităm de referendumul legitim pe care îl dorește Nicușor Dan la Primăria Capitalei și adresăm o întrebare suplimentară, pentru că dacă avem un răspuns pozitiv, cel puțin primăria, în viitor, se va simți obligată să facă aceste programe, conform dorinței cetățeanului, pentru că în acest moment nu se întâmplă așa ceva în București”.