Gabriel Zetea, despre candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale: Era un anunț pe care noi, membrii PSD, îl așteptam de ceva vreme. Are, evident, întreg sprijinul PSD pentru această candidatură (VIDEO)

Gabriel Zetea, despre candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale: Era un anunț pe care noi, membrii PSD, îl așteptam de ceva vreme. Are, evident, întreg sprijinul PSD pentru această candidatură (VIDEO)
Foto: Gabriel Valer Zetea / Facebook

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a informat pe colegii săi de partid că a decis să candideze la alegerile prezidențiale, se arată într-un mesaj intern consultat de G4Media.ro.

„Campania electorală va fi una care va prezenta calitățile lui Marcel Ciolacu, ca și om, nu ca și președinte al PSD”

Deputatul PSD a precizat că acesta este un anunț oficial și extrem de așteptat de membrii PSD. Zetea a spus că Marcel Ciolacu are întreg sprijinul PSD pentru această candidatură.

“Da, este un anunț oficial al președintelui Partidului Social Democrat, a prim-ministrului României Marcel Ciolacu, pentru candidatura la alegerile prezidențiale, dar era un anunț așteptat. Era un anunț pe care noi, membrii PSD, îl așteptam de ceva vreme. Marcel Ciolacu are, evident, întreg sprijinul PSD pentru această candidatură, care va conta într-o anumită măsură. Pentru ca să ajungi Președintele României, nu ajungi cu sprijinul membrilor de partid, nici chiar la Partidul Social Democrat, că nu-i suficient.

Românii trebuie să aibă încredere în Marcel Ciolacu ca și persoană, iar de aceea campania electorală care se va desfășura în continuare va fi una care va prezenta calitățile lui Marcel Ciolacu, ca și om, nu ca și președinte al Partidului Social Democrat, că nu e atuul principal pe care îl are, ci felul în care, uite, în ultimii 4 ani de zile, din 2019 încoace, cum a reușit cu mult tact, cu multă înțelepciune să medieze conflictele care au fost în jurul său. Primul pornind din Partidul Social Democrat, ne aducem aminte de unde a luat PSD-ul, la ce nivel l-a adus înapoi, ca partidul în care românii au cea mai mare încredere, până la urmă, dar mai ales din poziția de prim-ministru, când a reușit să țină împreună o coaliție stânga-dreapta, PNL-PSD.

(…) Nu ăsta e scopul Partidului Social Democrat, acela de a conduce de unul singur. Am învățat câteva lecții în România și asta cred că e foarte important”.

„Acesta e rolul președintelui, spre deosebire de președinții din ultimii 20 de ani”

Zetea a fost întrebat ce l-ar recomanda suplimentar pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al României.

“Eu cred chiar atuurile personale ale lui Marcel Ciolacu, adică el se va prezenta în fața românilor, și românii trebuie să-l perceapă, până la urmă, în felul acesta, ca un președinte mediator, un om care reușește să netezească asperitățile între diferite clase sociale, reușește să îi pună la masă pe cei care au viziuni diferite, reușește să-și lase propriile orgolii deoparte pentru a avea un rezultat, o negociere bună, astfel încât fiecare să aibă ceva de câștigat. Ăsta e rolul președintelui, spre deosebire de președinții din ultimii 20 de ani, care au făcut un singur lucru, acela de a diviza populația României, de a-i îndrepta unii împotriva celorlalți, că vorbim de angajații din privat împotriva bugetarilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)