Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)

Publicat: 15 09. 2024, 22:56
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Cele mai importante alegeri sunt cele parlamentare pentru că Parlamentul este instituția democratică fundamentală a României, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, duminică, la Știrile B1 TV cu Gabriela Mihai.

Gabriel Zetea (PSD), pe B1 TV, despre alegerile care urmează

Întrebat pe cine vede în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, vicepreședintele PSD a spus: „Eu vă spun părerea mea, acum poate că e contra valului, așa, toată lumea s-a luat cu alegerile prezidențiale. Părerea mea este că într-o democrație care începe să devină consolidată, așa cum este România, în primul rând cele mai importante sunt alegerile parlamentare pentru că Parlamentul este instituția democratică fundamentală a României”.

„Mi-aș dori, în primul rând, să ajungă acolo Marcel Ciolacu, sprijinit de către Partidul Social Democrat”, a subliniat Gabriel Zetea.

Întrebat cu ce contracandidat îl vede pe Marcel Ciolacu în turul 2, el a adăugat: „Cu cine vor vrea românii. Românii trebuie să meargă la vot, să își exprime dorința pentru unul sau pentru altul dintre candidați. Principala preocupare a Partidului Social Democrat este să îl ajute pe Marcel Ciolacu”.

Gabriel Zetea: Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu

„Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este domnul Ciolacu. De ce? Pentru că din prima el spune în felul următor, eu înțeleg, eu provin dintr-un partid, așa cum este Partidul Social Democrat, dacă eu o să câștig alegerile prezidențiale, o să încep să mențin în România un echilibru al puterii, al diferitelor partide, adică eu provin cumva din PSD, n-aș vrea să favorizez PSD, o să încerc să dau altui partid poziția de prim-ministru pentru a exista un echilibru. Asta arată maturitate politică, echilibrul la care a ajuns Marcel Ciolacu, lucru care îl recomandă pentru funcția de Președinte al țării”, a mai declarat Gabriel Zetea.