Gabriel Zetea a răspuns acuzațiilor formulate de Florin Roman la adresa unor membri ai PSD, după scandalul „țepelor imobiliare”: Arată disperarea membrilor PNL, atunci când se uită la sondajele de opinie (VIDEO)

Gabriel Zetea a răspuns acuzațiilor formulate de Florin Roman la adresa unor membri ai PSD, după scandalul „țepelor imobiliare”: Arată disperarea membrilor PNL, atunci când se uită la sondajele de opinie (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a avut o intervenție în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a răspuns acuzațiilor grave făcute de către deputatul PNL, Florin Roman, la adresa unor membri ai PSD, după scandalul „țepelor imobiliare”.

Zetea a precizat că prin aceste acuzații se arată, de fapt, “disperarea Partidului Național Liberal (PNL)” și nevoia de a distrage atenția de la problemele interne ale acestuia. El afirmă că acuzațiile sunt nefondate și că, în 2019, când s-ar fi discutat despre un proiect de lege menționat de Florin Roman, Partidul Social Democrat (PSD) nu avea majoritate în Parlament și nu era la guvernare. Zetea subliniază că PNL a avut oportunitatea de a trece orice proiect de lege în perioada în care a fost la putere, fără a fi blocat de PSD.

„Arată, până la urmă, disperarea membrilor Partidului Național Liberal”

De asemenea, Zetea menționează că PSD a implementat reguli clare de integritate și că nu va susține persoane cu probleme legale. El afirmă că acuzațiile grave trebuie dovedite și că, dacă există o schemă de prejudiciere, aceasta trebuie investigată de justiție, iar cei vinovați trebuie să plătească.

“E ziua și scandalul, ziua și acuzația. Arată, până la urmă, disperarea membrilor Partidului Național Liberal, atunci când se uită la sondajele de opinie, dar acum haideți să răspundem punctual, până la urmă, la toate aceste acuzații. Vorbește domnul Roman de un proiect de lege din 2019. Vă aduc aminte, în 2019, Partidul Social Democrat nu avea majoritate în Parlament, nu avea nici govern, a căzut prin moțiune de cenzură, a venit Partidul Național Liberal. Nu aveau treabă cu PSD-ul, la acel moment. Dacă voiau să treacă un proiect de lege, îl puteau trece. În 2020, Partidul Național Liberal a fost de unul singur la guvernare și a avut toată puterea. Președintele țării, prim-ministrul, președintele Camerei, președintele Senatului erau membri ai Partidului Național Liberal. Puteau foarte bine să facă tot ceea ce își doreau în țara asta. În 2021, au avut majoritate împreună cu USR, în Parlament, guvernul lor, așadar, ani de zile în care ei spun că aveau un proiect de lege pe care îl bloca Partidul Social Democrat din opoziție?

Nu așa se întâmplă lucrurile în Parlament. Toate deciziile care se iau în Parlament, se iau împreună PNL, PSD. Dacă ar fi fost vreun proiect de lege pe care l-ar fi vrut trecut Partidul Național Liberal și s-ar fi împotrivit PSD, vă garantez ca acum 2 ani, l-ați auzit pe domnul Roman ieșind public și vorbind despre lucrurile astea. Acum, apare în campania electorală astfel de acuzații care nu se susțin, evident, decât în ceea ce o privește pe doamna Laura Vicol. Domnul Jidveian din Alba, eu l-am văzut acum vreo 20 de ani, ultima dată, pe la Partidul Social Democrat, o fi având ceva legături în ultima perioadă, eu nu știu de ele, adică nu este vreun membru proeminent al Partidului Social Democrat, ba dimpotrivă. A plecat de foarte mulți ani de zile din PSD, n-are nicio legătură”, a precizat Zetea.

Doamna Vicol, în schimb, a anunțat foarte clar că și-a dat demisia din fruntea Comisiei juridice și că nici nu va candida la Parlamentul României și nici nu ar mai susține PSD un om asupra căruia planează astfel de acuzații, de ce? Pentru că Marcel Ciolacu a introdus în Partidul Social Democrat reguli clare de integritate. Nu candidează la Parlamentul României, nu sunt susținuți de către Partidul Social Democrat în funcții de demnitari publici oameni asupra cărora planează suspiciuni, nici măcar nu că sunt anchete, dosare, sunt condamnări, suspiciuni grave. Face omul respectiv un plaț lateral, să meargă să-și rezolve problema personală, pentru că nu e o problemă de partid, Doamne ferește. Dacă au fost și sunt acuzații atât de grave în ceea ce privește țepuirea unor oameni, păi astea trebuie trebuie dovedite. Trebuie recuperați banii, cine e vinovat să plătească, iar oamenii să-și recupereze banii. Cred că asta e cel mai important lucru pe care îl avem de făcut. Acum îl au de  făcut instituțiile, în speță, Parchetul să intervină acolo urgent.

Asta trebuie să facă procurorii, să-i pedepsească și să recupereze, în primul rând, prejudiciul produs oamenilor, dacă a existat o schemă de prejudiciere. Partidul Social Democrat nu că va susține astfel de oameni, ba dimpotrivă, îi va deferi pe mâna justiției, spre deosebire de ce face Partidul Național Liberal, că ei uită, totuși. Abia de 2 ani de zile am terminat cu plagiatul domnului Ciucă, cum protejat de către instituțiile statului. Parchetul, procurorii sunt cei care au protejat plagiatul ordinar făcut de către președintele PNL, domnul Ciucă. Uităm lucrurile astea.”, a mai adăugat deputatul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`