Gabriel Oprea: „Fuziunea PSD-UNPR se va realiza, dar nu mai este o prioritate imediată“

Publicat: 22 04. 2013, 13:34

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, susține că fuziunea anunțată dintre PSD și UNPR se va realiza, într-o anumită perspectivă, însă momentan nu este o prioritate.

„Aşa cum a afirmat şi primul-ministru Victor Ponta, fuziunea nu este o prioritate imediată. Colaborarea dintre PSD şi UNPR este excelentă şi pe linie politică şi pe linie guvernamentală. Eu particip la toate şedintele Biroului Permanent Naţional al PSD, în Guvern lucrăm foarte bine împreună, iar la nivel local colegii mei au o relaţie foarte bună cu organizaţiile locale ale PSD. Fuziunea dintre PSD şi UNPR se va realiza, într-o anumită perspectivă’“, a precizat liderul progresiştilor, citat de Agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecut, Congresul PSD a adoptat o rezoluţie care deschide calea fuziunii dintre PSD – UNPR.

Din mesajul liderului PSD rezultă însă că fuziunea nu se va produce în viitorul foarte apropiat.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta declara: „nu a mai fost o chestiune foarte urgentă (n.r. fuziunea) pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, domnul Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. Luăm acordul Congresului, după aceea va avea şi UNPR un Congres şi facem procedurile, dar nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă“, explica liderul social-democrat.