Gabriel Oprea, după consultările de la Cotroceni: I-am propus președintelui ca bugetul apărării să fie ridicat la 2% din 2016 (VIDEO)

Publicat: 12 01. 2015, 12:00
Foto: B1 TV

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că formațiunea pe care o conduce salută inițiativa încheierii unui pact național privind finanțarea a Apărării, adăugând că i-a propus șefului statului ca bugetul pentru acest domeniu să fie ridicat la 2% încă din 2016.

”UNPR salută inițiativa domnului președinte Iohannis de a semna un acord cu toate partidele parlamentare pentru a acorda, din 2017 un buget armatei de minim 2% pentru următorii 10 ani. Poziția UNPR cred că nu surprinde pe nimeni. România trebuie să-și repecte angajamentele față de NATO. Armata română are nevoie de acest buget, mai ales în actualul context de securitate mondială, regională, are programe majore de înzestrare, avioanele multirol, modernizarea fregatelor sau baza 99 de la Deveselu. Mai mult decât atât, i-am propus domnului președinte Iohannis, vom propune și primului ministru, partenerilor din coaliția de guvernare, ca acest lucru, adică bugetul de minimum 2% să-l facem chiar din 2016. Orice zi câștigată în plus reprezintă mai multă siguranță pentru români”, a declarat Gabriel Oprea.

”Am mai vorbit despre legile Big Brother și a cartelelor Pre Pay. UNPR consideră că e nevoie o dezbatere publică cu toți reprezentanții societății civile, ai Guvernului, ai instituțiilor pe linia securității naționale și ai mediului academic”, a mai spus liderul UNPR.

Gabriel Oprea, după consultările de la Cotroceni