GUNOAIELE care pun în PERICOL populația din Sectorul lui GABRIEL MUTU. Bani grei se fac din depozitele ilegale de deșeuri. Locuitorii sunt disperați din cauza mizeriei și a mirosului insuportabil (VIDEO)

Publicat: 07 04. 2019, 12:26
Foto: Captură G4Media

În Sectorul 6, la o aruncătură de băţ de râul Dâmboviţa, funcţionează două depozite ilegale de deşeuri, de mărimea a două terenuri de fotbal. Asta la aproximativ 50 de metri de casele în care își duc traiul sute de bucureșteni. Din depozitele ilegale de deșeuri cei care le administrează, dar și cei sub protecția cărora își desfășoară activitatea, fac bani grei, la negru, notează G4Media.

Oamenii se plâng că, din cauza mizeriei, a prafului, dar şi a mirosurilor insuportabile, sunt nevoiţi să stea permanent cu ferestrele închise. Ei mai spun că în zonă au venit mai mulţi poliţişti locali, dar şi comisari ai Gărzii de Mediu. Degeaba.

Primul depozit este de mărimea unui teren de fotbal. Există o singură cale de acces către acesta, prin curtea proprietarului de la nr. 123- Strada Răsadniţei. Deși este mascat de jur împrejur cu o plasă de camuflaj, pe deasupra se văd vârfurile munţilor de deşeuri, înalți de peste 3 metri.

Primăria Sectorului 6 a transmis, pentru G4Media, că Poliția Locală tocmai l-a amendat pe proprietar cu 150.000 lei și l-au somat ”prin adresă scrisă, să evacueze deșeurile depozitate și să readucă terenul la starea inițială”.

GUNOAIELE care pun ÎN PERICOL populația din Sectorul lui GABRIEL MUTU. Bani grei se fac din depozitele ilegale de deșeuri

La câteva zeci de metri e un alt depozit clandestin de deșeuri. Peste tot se vad urmele utilajelor grele care nivelează şi compactează molozul adus.

”În primul rând nu există niciun fel de sortare a deşeurilor acolo. Am văzut foarte multe deşeuri aruncate pe sol, sunt substanţe corozive, substanţe toxice. Derivatul din aceste deşeuri, din cauza ploii, prin spălare se duce în pânza freatică. Acolo pânza freatică este foarte aproape de nivelul solului. Bălteşte apa de fapt, tot timpul. În partea superioară, tot ce înseamnă praf rezultat din demolări şi alte substanţe impregnate, este luat de vânt şi ajunge în Bucureşti. Un depozit autorizat are în primul rând o platformă impermeabilă, iar levigatul nu se scurge în sol. Deşeurile provenite din demolări, 65 % dintre ele trebuie refolosite, trebuie făcută o segmentare a lor pe categorii. OUG 68 spune clar că neimplementarea acestor măsuri duc la situaţia de infringement pentru România. Amenzi de 165.000 de euro pe zi, la care se adaugă pierderea a 2,3 miliarde de euro pe POIM, axa 3.”, a declarat, pentru G4Media, consilierul general Octavian Berceanu.
Primăria Sectorului 6 susține că polițiștii locali ar fi identificat persoanele responsabile de încălcarea normelor în vigoare și că numai în zona Giulești au fost aplicate sancțiuni în valoare de 84.000 lei.