Frunda: Nu este de bun augur cearta publică dintre PSD și PNL, Băsescu ar putea profita de aceste disensiuni

Publicat: 04 04. 2013, 18:25

Certurile publice dintre liderul PSD și cel al PNL nu sunt de bun augur, ar fi în interesul USL-ului ca cei doi să-și rezolve problemele ”în familie”, a declarat, joi, consilierul onorific al premierului Ponta, Gyorgy Frunda.

Acesta a insistat, într-o intervenție la RFI, că președintele Traian Băsescu ar putea avea de profitat de pe urma acestor disensiuni, încercând ”formarea altor majorități parlamentare”.

„Nu cred că este de bun augur această ceartă publică între liderii celor două partide politice, PSD şi PNL. Cred că ar fi fost în interesul USL-ului ca cei doi să se închidă într-o cameră, să discute problemele acestea şi să iasă cu un punct de vedere comun”, susține Frunda.

Acesta crede că problemele liderilor Uniunii Social Liberale trebuie rezolvate ”în familie, în spatele ușilor închise”.

„Nu cred că e bine ceea ce s-a repetat în viaţa politică românească în ultimii 20 de ani, ca aceste certuri publice între lideri ai aceleiaşi uniuni sau aceluiaşi partid să fie făcute publice şi să nu fie rezolvate în familie, în spatele uşilor închise, pentru că acestea duc la o instabilitate politică, la anumite speculaţii, la trageri de sfori şi ştim bine că în asemenea situaţii, de exemplu, preşedintele republicii este un om care poate profita de aceste lucruri şi va încerca sau e posibil să încerce formarea altor majorităţi parlamentare”, a mai precizat consilierul premierului.